Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Παπαδήμος: Ξεκινά άμεσα η ανακεφαλαιοποίση των ελληνικών τραπεζών με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου στις 20 Απριλίου - Αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου - Τη Μ. Εβδομάδα η ημερομηνία των εκλογών

Παπαδήμος: Ξεκινά άμεσα η ανακεφαλαιοποίση των ελληνικών τραπεζών με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου στις 20 Απριλίου - Αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου - Τη Μ. Εβδομάδα η ημερομηνία των εκλογών
(upd) H ανακεφαλαιοποίση των ελληνικών τραπεζών θα αρχίσει άμεσα με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου στις 20 Απριλίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, δήλωσε από την Λευκωσία ο Έλληνας πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο Χριστόφια, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών τους.
Όπως τόνισε ο κ. Παπαδήμος «δεν υπάρχει ούτε μέρα για χάσιμο και για χαλάρωση του κυβερνητικού έργου», και πρόσθεσε ότι το νέο οικονομικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις και άλλα μέτρα, η εφαρμογή των οποίων θα οδηγήσει σταδιακά στην ανάκαμψη της οικονομίας.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε ότι απαιτείται συνέπεια της οικονομικής προσαρμογής και της εισαγωγής μεταρρυθμίσεων, που αποσκοπούν στη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας της οικονομίας και την περιστολή των δαπανών και τη βελτίωση της ποιότητας της δημόσιας διοίκησης.
Η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο πέμπτο έτος της ύφεσης και η ανεργία έχει προσεγγίσει απαράδεκτα υψηλά επίπεδα, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επίσης, εξέφρασε τη σιγουριά ότι η κυβέρνησή του, αλλά και η επόμενη, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση της περιορισμένης ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα, και την στήριξη της απασχόλησης με σκοπό να επιταχυνθεί η διαδικασία ανάκαμψης της οικονομίας.
Οι διαθέσιμες προβλέψεις διεθνών οργανισμών, είπε ο κ. Παπαδήμος, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το 2013 θα υπάρξουν εμφανή σημεία της οικονομικής ανάκαμψης και μετά από δύο χρόνια αναμένεται ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης θα είναι θετικοί της τάξης του 2,5 και 3%.
Επομένως, σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ενώ σήμερα πολλοί δεν βλέπουν «φως στην άκρη του τούνελ», με την πιστή και αποτελεσματική εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος και την υλοποίηση όλων των συμπληρωματικών μέτρων για την στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας, μπορούμε εύλογα να αναμένουμε ότι σε ενάμισι χρόνο από σήμερα η ελληνική οικονομία θα εισέρχεται σταδιακά σε τροχιά ανάπτυξης.

Παπαδήμος: Τη Μ. Εβδομάδα η ημερομηνία των εκλογών
Την Μεγάλη Εβδομάδα δήλωσε ο Πρωθυπουργός ότι θα απαντήσει για το πότε θα γίνουν εκλογές. Ο κ. Παπαδήμος έκανε την παραπάνω δήλωση ερωτηθείς σχετικά μετά τη συνάντησή του, στη Λευκωσία, με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης