Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενίσχυση της στερλίνας στη διεθνή αγορά συναλλάγματος μετά τη δολοφονία της Βρετανίδας βουλευτού Jo Cox

tags :
Ενίσχυση της στερλίνας στη διεθνή αγορά συναλλάγματος μετά τη δολοφονία της Βρετανίδας βουλευτού Jo Cox
Ο θάνατός της Cox αναμένεται ότι θα προσελκύσει «ψηφοφόρους συμπόνοιας» στην πλευρά της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε.
Την ανάκαμψη της συναλλαγματικής ισοτιμίας της στερλίνας έναντι του ευρώ «πυροδότησε» παραδόξως η ανακοίνωση του θανάτου της Βρετανίδας βουλευτού Jo Cox την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016, η οποία νωρίτερα στην ημέρα είχε τραυματιστεί σοβαρά σε δολοφονική επίθεση που είχε δεχθεί.
Η Cox είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. στο επικείμενο βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 και δέχθηκε επίθεση την ώρα που κατευθυνόταν σε μία ακόμα συγκέντρωση με το εκλογικό της κοινό κοντά στο Leeds.
Ως αποτέλεσμα της δολοφονίας της Βρετανίδας βουλευτού, ανεστάλησαν μέχρι μεθαύριο Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 όλες οι εκδηλώσεις των εκστρατειών υπέρ ή κατά της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε..
Ο θάνατός της αναμένεται ότι θα προσελκύσει «ψηφοφόρους συμπόνοιας» στην πλευρά της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε..
Σήμερα, η στερλίνα εξασθένησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών έναντι του ευρώ, υποχωρώντας στις 0,79953 λίρες.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου της Cox, η στερλίνα ενισχύθηκε στο επίπεδο των 0,79110 λιρών, ενώ το βράδυ στις 21:50 διαπραγματευόταν κοντά στις 0,79 λίρες.
Έναντι του αμερικανικού νομίσματος, η στερλίνα παρέμεινε αμετάβλητη στο επίπεδο των 1,4200 δολαρίων, ενώ για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας διαπραγματευόταν εξασθενημένη, έχοντας κατέλθει μέχρι τα 1,40123 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης