Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ιστορική εξέλιξη - Μεγάλο βήμα προς την ιδιωτικοποίηση από την Alpha – Αποπλήρωσε τις προνομιούχες 940 εκατ

Ιστορική εξέλιξη - Μεγάλο βήμα προς την ιδιωτικοποίηση από την Alpha – Αποπλήρωσε τις προνομιούχες 940 εκατ
Με ποσοστό 30,1% οι ιδιώτες μέτοχοι στην Alpha bank
(upd)Στην αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών ύψους 940 εκατ ευρώ προχώρησε σήμερα η Alpha bank, εξέλιξη σίγουρα ιστορική και θετική καθώς η τράπεζα ξεκινάει τον πλήρη απογαλακτισμό της από τα κεφάλαια του ελληνικού κράτους.
Η Alpha bank είναι η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα που μετά από 5 χρόνια αποπληρώνει πλήρως τις προνομιούχες μετοχές που είχε λάβει το 2009, πρόκειται για ιστορική στιγμή.
Η Alpha επανιδιωτικοποιείται και ταυτόχρονα μειώνει το ελληνικό χρέος κατά 940 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι οι προνομιούχες μετοχές δόθηκαν στις τράπεζες το 2009 στο πλαίσιο ενίσχυσης των τραπεζών που είχε προκληθεί από την διεθνή κρίση των subprime και που στην Ελλάδα εμφάνισε περισσότερες από το αναμενόμενο παρενέργειες.
Η Alpha bank πλήρωσε τα ομόλογα καθώς έναντι των προνομιούχων ομόλογα είχε λάβει στην ονομαστική αξία και διέγραψε τις προνομιούχες μετοχές.
Η Alpha bank με ποσοστό ιδιωτών μετόχων 30,1% μετά την πρόσφατη επιτυχημένη αύξηση των 1,2 δισεκ. και την αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών θέτει τις βάσεις για την επανιδιωτικοποίηση της.
Οι ιδιώτες ελέγχουν πλέον το 30,1% της Alpha bank και το ΤΧΣ το 69,90% ή 8,925 δισεκ. μετοχές.
Οι έλληνες ιδιώτες επενδυτές και θεσμικοί κατείχαν προ της αύξησης 8,4% ενώ μετά την αμκ μειώθηκε το ποσοστό τους στο 7,27%.
Η Alpha bank διαθέτει πλέον 12,769 δισεκ. μετοχές.
Η Alpha bank διαθέτει 8,4 δισεκ. core tier 1 κεφάλαια ή 16,6% δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας core tier 1 μετά την αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών ύψους 940 εκατ ευρώ.

Eπίσημη ανακοίνωση της Alpha Bank
H Alpha Τράπεζα A.E. ανακοινώνει ότι, σήμερα, 17 Απριλίου 2014, εξαγόρασε από το Ελληνικό Δημόσιο τo σύνολο των προνομιούχων μετοχών (200.000.000) ύψους Ευρώ 940 εκατ., κυριότητας του τελευταίου και εκδόσεως της Τραπέζης.

Kωστόπουλος - Τράπεζα αναφοράς στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα η Alpha Bank, με υψηλής ποιότητας κεφαλαιακή βάση
"Μετά την πρόσφατη επιτυχημένη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, προχωράμε πρώτοι στην αποπληρωμή της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου μέσω των προνομιούχων μετοχών. Με την υψηλής ποιότητας κεφαλαιακή μας βάση και με σημαντικούς διεθνείς επενδυτές στην διευρυμένη μετοχική μας σύνθεση, συνεχίζουμε την υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού, ως η Τράπεζα αναφοράς στο Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης