Τελευταία Νέα
Οικονομία

Υπεγράφη η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση που προβλέπει αυξήσεις μισθών! - Φωτεινή εξαίρεση σε ένα ολοένα και πιο δύσκολο εργασιακό περιβάλλον

Υπεγράφη η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση που προβλέπει αυξήσεις μισθών! - Φωτεινή εξαίρεση σε ένα ολοένα και πιο δύσκολο εργασιακό περιβάλλον
Πρόκειται για την Αθηναϊκή Χαρτοποιία Softex
Mπορεί η πλειοψηφία των επιχειρησιακών συμβάσεων που υπογράφονται τα τελευταία χρόνια να προβλέπουν είτε σημαντικές μειώσεις μισθών, είτε ακόμη και τη διατήρηση των αποδοχών των εργαζομένων στα ίδια επίπεδα, υπάρχει όμως και μία σύμβαση που υπεγράφη και η οποία προβλέπει αυξήσεις!
Πρόκειται για την Αθηναϊκή Χαρτοποιία Softex, η οποία στην επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψε με τους εργαζομένους της προβλέπει αύξηση 1,5% στους μισθούς από την 1η Μάρτη 2014. Η εν λόγω σύμβαση έχει χρονική διάρκεια μέχρι 31/12/2014.
Η σημασία της συγκεκριμένης σύμβασης είναι ακόμα μεγαλύτερη, με δεδομένο ότι αφορά σε μισθούς που δεν έχουν υποστεί μείωση, ενώ οι συλλογικές συμβάσεις που υπέγραψε το σωματείο τα προηγούμενα χρόνια διασφάλισαν επιδόματα, προσαυξήσεις και λοιπά θεσμικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Για παράδειγμα, οι συλλογικές συμβάσεις που υπογράφηκαν το 2011 προέβλεπαν αυξήσεις 1,8%, ενώ το 2012 και το 2013, αν και δεν προέβλεπαν αυξήσεις, διασφάλιζαν τα εργατικά δικαιώματα.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη μοναδική ίσως επιχειρησιακή σύμβαση που προβλέπει αυξήσεις στις μικτές αποδοχές των εργαζομένων και στα επιδόματα που αυτοί παίρνουν, αποτελώντας εξαίρεση σε ένα ολοένα και πιο δύσκολο εργασιακό περιβάλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης