Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην ατζέντα του V. Putin το ζήτημα των Ελλήνων της Κριμαίας - «Να αποκατασταθούν τα δικαιώματα της ελληνικής ομογένειας»

Στην ατζέντα του V. Putin το ζήτημα των Ελλήνων της Κριμαίας - «Να αποκατασταθούν τα δικαιώματα της ελληνικής ομογένειας»
Μήνυμα ενότητας μεταξύ των εθνικοτήτων της Κριμαίας
Την αποκατάσταση των Ελλήνων ομογενών της Κριμαίας κατέστησε αναγκαία ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin.
Στο περιθώριο τηλεοπτικής συζήτησης, ο V. Putin αναφέρθηκε στην ανάγκη αποκατάστασης των δικαιωμάτων των Ελλήνων της Κριμαίας, οι οποίοι υπέστησαν ευρείς διωγμούς κατά την περίοδο του Στάλιν.
Μάλιστα, έκανε λόγο για αποκατάσταση των νόμιμων δικαιωμάτων όλων των λαών της Κριμαίας, που εκτοπίστηκαν επί Στάλιν. Μεταξύ των συγκεκριμένων λαών συμπεριλαμβάνονται και οι Τάταροι, οι οποίοι όντας μουσουλμάνοι έχουν στενές σχέσεις με την Τουρκία.
Μάλιστα, ο V. Putin χαρακτήρισε  «πολύ σοφή και σωστή» τη συγκεκριμένη  πολιτική.
Να σημειωθεί πως το βράδυ της Παρασκευής, ο Ρώσος Πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον R.T. Erdogan, κατά τη διάρκεια της οποίας, συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα των Τατάρων.
Άλλωστε, ας μην λησμονηθεί πως η Κριμαία βρίσκεται σε διαδικασία ενοποίησης με τη ρωσική επικράτεια, με τη Μόσχα να οφείλει να ικανοποιήσει τα «θέλω» όλων των εθνικοτήτων που ζουν και εργάζονται στη χερσόνησο της Κριμαίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης