Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σοβαρές ενστάσεις από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον Γκ. Χαρδούβελη, ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα

Σοβαρές ενστάσεις από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον Γκ. Χαρδούβελη, ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα
Tο πολυνομοσχέδιο με τις τελευταίες προαπαιτούμενες δράσεις ανοίγει τον δρόμο για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ
(upd2)Σοβαρές ενστάσεις, ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου με τα τελευταία προαπαιτούμενα, εξέφρασαν στον υπουργό Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συναντήθηκαν μαζί του το βράδυ της Τετάρτης.
Υπενθυμίζεται πως το πολυνομοσχέδιο με τις τελευταίες προαπαιτούμενες δράσεις ανοίγει τον δρόμο για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ.
Ειδικότερα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν να μην κατατεθούν όλα τα μέτρα σε ένα νομοσχέδιο, ενώ επίσης εισηγούνται μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, αναγνώριση δαπανών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και μείωση του ποσοστού των δαπανών υγείας που εκπίπτει από τη φορολογία, από το 5% που είναι σήμερα.  
Να σημειωθεί πως νωρίτερα ο Γκ. Χαρδούβελης είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας Γ. Σούρλα, με τον οποίο συζήτησε ζητήματα που άπτονται του λαθρεμπορίου και της νοθείας καυσίμων, της φοροδιαφυγής μέσω των offshore εταιρειών, καθώς και των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Υπενθυμίζεται εδώ πως το πρωί της Πέμπτης θα έχουν συνάντηση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, με κύριο ζήτημα εκείνο της αξιολόγησης που έχει προκαλέσει ενδοκυβερνητικές τριβές, με την ανοιχτή διαφωνία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με το ΠΑΣΟΚ.

(Πρώτη ενημέρωση: Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014, ώρα 19:30)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης