Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαμαράς: Δεν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές – Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει εξασφαλίσει τους 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή

Σαμαράς:  Δεν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές – Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει εξασφαλίσει τους 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή
Μεϊμαράκης (πρόεδρος της Βουλής) – Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία
Με κατηγορηματικό τρόπο επανέλαβε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ότι η χώρα δεν πρόκειται να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Κατά τη διάρκεια συνάντησης του με βουλευτές της ΝΔ που συμμετέχουν στο Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής και στο πλαίσιο εκδήλωσης στο Κοινοβούλιο για την 40η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο κ.Σαμαράς ανέφερε ότι «πρόωρες εκλογές δεν θα γίνουν. Φαίνεται ότι τους 180 τους πιάνουμε».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος σε δηλώσεις του εκτίμησε πως μπορούν να υπάρξουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και για να εξαντλήσει την τετραετία η κυβέρνηση.
Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε τη θέση του για απεμπλοκή της εκλογής ΠτΔ από τις εθνικές εκλογές, υπογραμμίζοντας πως εάν υπάρξουν 3 αποτυχημένες προσπάθειες εκλογής ανώτατου άρχοντα, τον λόγο να τον έχει στη συνέχεια ο λαός, με τους ίδιους όμως υποψηφίους.
Όσον αφορά τα τεκταινόμενα στον χώρο της ΝΔ, ο πρόεδρος της Βουλής πρότεινε να διεξαχθεί ένα συνέδριο πανστρατιάς το φθινόπωρο, όταν όπως είπε, «το δίλημμα μνημόνιο ή αντιμνημόνιο θα έχει καταπέσει και η τρόικα θα έχει φύγει».
«Τότε η Νέα Δημοκρατία θα μπορεί να παρουσιάσει πρόγραμμα και να προχωρήσει σε διορθώσεις οικονομικές και κοινωνικές, πάντα βέβαια μέσα στο πλαίσιο δημοσιονομικής προσαρμογής, που θα της δώσουν αέρα υπεροχής» τόνισε ο κ.Μεϊμαράκης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης