Τελευταία Νέα
Οταν μιλούν οι αριθμοί

Εκπληκτική μείωση κόστους για τα μεγάλα έργα- Φανταστείτε, τι... βγάζουν

tags :
Εκπληκτική μείωση κόστους για τα μεγάλα έργα- Φανταστείτε, τι... βγάζουν

Εκπληκτική μείωση κόστους για τα μεγάλα έργα- Έτοιμα έως τον Μάρτιο του 2017



Για μεγάλη εξοικονόμηση πόρων που πέτυχε το ελληνικό δημόσιο για την κατασκευή των μεγάλων έργων, περιορίζοντας τις απαιτήσεις των παραχωρησιούχων κατασκευαστών, διασφαλίζοντας παράλληλα τη λειτουργική ολοκλήρωση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων έως τον Μάρτιο του 2017, έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομων, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης σε χθεσινή συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”.

Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι τα κολλημένα έργα και οι διεκδικήσεις των παραχωρησιούχων ήταν αποτέλεσμα των συμβάσεων που κληρονόμησε η σημερινή κυβέρνηση από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τις οποίες χαρακτήρισε «συμβάσεις αθλιότητας».

Ο υπουργός ΠΟΜΕΔΙ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στον αυτοκινητόδρομο «Μορέας», «…από τα536 εκατομμύρια που ήταν οι απαιτήσεις, συμφωνήθηκαν 170 εκατομμύρια και επιπλέον σε αυτά πήραμε την παράδοση δύο οδικών μελετών συνολικής προεκτιμώμενης δαπάνης 12,3 εκ. ευρώ».

«Αυτό δείχνει και το πόσο σκληρά και κάτω από ποιες συνθήκες διαπραγματευτήκαμε έναν – εναν του δρόμους, ένα-ένα τα έργα που κληρονομήσαμε και τις συνέπειες που είχαν αυτά».

Για την Ιόνια Οδός ανέφερε πως θα παραδοθεί τον Μάρτιο του 2017 και ότι μεγάλο μέρος της θα λειτουργεί από το Φθινόπωρο. Από 410 εκατομμύρια ευρώ, τελικά θα στοιχίσει 174 εκατομμύρια ευρώ, πρόσθεσε.

Για την Ε65, που συνδέει την ΠΑΘΕ με τις θεσσαλικές πόλεις, το συνολικό κόστος της δεν θα ξεπερνάει τα 67 εκατομμύρια ευρώ από τα 250 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπονταν στον προηγούμενο σχεδιασμό της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο κ. Σπίρτζης.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον υπουργό, μέχρι τον Μάρτιο του 2017 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στα Τέμπη, η Ολυμπία Οδός, ο αυτοκινητόδρομος Πατρών – Κορίνθου και η έξοδος για το Ξυλόκαστρο.



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης