Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

Γραμματικάκης (Το Ποτάμι): Απαραίτητη η θεσμική και οικονομική ενίσχυση της πολιτιστικής ζωής στην Ελλάδα

tags :
Γραμματικάκης (Το Ποτάμι): Απαραίτητη η θεσμική και οικονομική ενίσχυση της πολιτιστικής ζωής στην Ελλάδα
O Eυρωβουλευτής συμμετείχε στη χθεσινή, πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
"Οι αιώνιες αξίες του πολιτισμού αποτελούν απαραίτητη ανάσα στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα που κυριαρχείται από τη δυσκολία επιβίωσης και τους φόβους για το μέλλον", δήλωσε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Γραμματικάκης.
Συμμετέχοντας στη χθεσινή, πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τόνισε τη σημασία που θα έχει η θεσμική και οικονομική ενίσχυση της  πολιτιστικής ζωής ιδιαίτερα σε χώρες που, όπως η Ελλάδα,  πλήττονται από την οικονομική κρίση.    
"Οι αιώνιες αξίες του πολιτισμού" είπε "αποτελούν απαραίτητη ανάσα στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα που κυριαρχείται από τη δυσκολία επιβίωσης και τους φόβους για το μέλλον".
Στη συνέχεια ανέφερε ότι παρά τη κρίση και τη δραματική περικοπή των προϋπολογισμών τους, οι επίσημοι ελληνικοί θεσμοί στον πολιτισμό (το Φεστιβάλ Αθηνών, τα Εθνικά θέατρα) εξακολουθούν να διακρίνονται για τα αξιόλογα επιτεύγματα τους.
Ειδικότερα μάλιστα η Εθνική Λυρική Σκηνή, ενόψει και της μεταφοράς της στο νέο Κέντρο Πολιτισμού που δημιουργεί το Ίδρυμα Νιάρχος, έχει κερδίσει την γενική αναγνώριση για τις πρωτοβουλίες της, το άνοιγμα της στο ευρύ κοινό και την ποιότητα των εκδηλώσεων της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης