Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λοβέρδος (Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα) – Δεν επιστρέφω στο ΠΑΣΟΚ

Λοβέρδος (Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα) – Δεν επιστρέφω στο ΠΑΣΟΚ
Η κυβέρνηση με τον τρόπο που λειτουργεί στρώνει το χαλί του ΣΥΡΙΖΑ


Την άποψη ότι η απόφαση του να συμπορευτεί με την «Ελληνική Ελιά» και όχι με το ΠΑΣΟΚ ή με τους 58 εξέφρασε ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, Ανδρέας Λοβέρδος.
«Δεχθήκαμε μια πρόσκληση να ενταχθούμε στην «Ελληνική Ελιά», έναν συνασπισμό κομμάτων και κινήσεων. Εκεί εντασσόμαστε ως Νέα Ελλάδα. Οι 58 είναι μια κίνηση που και αυτή έχει ενταχθεί στην «Ελιά. Εγώ δεν επιστρέφω στο ΠΑΣΟΚ. Η πρωτοβουλία που μου απευθύνθηκε ήταν από το ΠΑΣΟΚ» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Λοβέρδος.
«Θα συγκροτηθεί ένας εκλογικός συνασπισμός που θα κατέβει για πρώτη φορά στις εκλογές του Μαΐου. Η προοπτική είναι και για τις εθνικές εκλογές. Κανένας δεν διαλύει την υποδομή του. Είναι συνασπισμός κομμάτων που συνεργάζονται σε ένα κοινό μέτωπο. Θα είναι το ΠΑΣΟΚ, θα είμαστε εμείς, θα είναι οι 58, θα είναι κινήσεις όπως η κίνηση του κ. Μόσιαλου. Το κάλεσμα, η πρόσκληση αυτή, είναι από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Αυτή είναι η ομπρέλα», τόνισε ο κ.Λοβέρδος.
«Αυτή τη συζήτηση για την ένωση δυνάμεων την ξεκινάμε εμείς με δική μου πρωτοβουλία, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ανταποκρίθηκε η ΔΗΜΑΡ, είχαμε συζητήσει, είχαμε προχωρήσει τις συζητήσεις. Η δική μας άποψη ήταν να συγκροτηθεί αυτό το σχήμα, με ένα αυτοτελές όνομα, αλλά με διακριτές τις παρουσίες του καθενός. Αυτή η παράταξη θα πήγαινε στις ευρωεκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Η συζήτηση αυτή ξεκίνησε πάρα πολύ καλά, αλλά οι αποφάσεις του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ δεν επέτρεπαν μη χρήση του ονόματος της ΔΗΜΑΡ, αλλά συνεργασίες με ένα υπαρκτό κόμμα. Εκεί σταματήσαμε τη συζήτηση μη αποδεχόμενοι να είμαστε συμπλήρωμα της ΔΗΜΑΡ», σχολίασε ο κ.Λοβέρδος για το «ναυάγιο» της συνεργασίας του με την Δημοκρατική Αριστερά.
«Εάν σε αυτή την απόπειρα ανασυγκρότησης του χώρου έχουμε εισροή νέων ανθρώπων, η επιτυχία θα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Ο χώρος μας είναι σε παρακμή. Το ξέρουμε καλά αυτό», είπε ο κ. Λοβέρδος.
«Η κυβέρνηση αυτή με τον τρόπο που λειτουργεί, στρώνει το χαλί του ΣΥΡΙΖΑ. Η αδεξιότητα ης και η απροθυμία της να κινηθεί στα θέματα της οικονομίας, είναι τόσο χαρακτηριστικά που όλοι οι πολίτες την έχουν καταλάβει γι αυτό και σιγά σιγά εγκαταλείπουν τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας» κατέληξε ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης