Τελευταία Νέα
old

Σταϊκούρας - Διαπραγματευτικό ατού για την αναδιάρθρωση του χρέους το πρωτογενές πλεόνασμα - Υπάρχουν ρεαλιστικές λύσεις

Σταϊκούρας - Διαπραγματευτικό ατού για την αναδιάρθρωση του χρέους το πρωτογενές πλεόνασμα - Υπάρχουν ρεαλιστικές λύσεις
"Έχουν υπάρξει καθυστερήσεις στις ιδιωτικοποιήσεις και ότι πρέπει να πάμε πιο γρήγορα"
Τάσεις σταθεροποίησης εμφανίζει η κατάσταση στην Ελλάδα με βάση τους δείκτες της οικονομίας, όπως διεμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας.
"Αργούμε αλλά τα βήματα είναι θετικά", δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην ημερίδα που διοργάνωσε το enikos.gr με θέμα «Κρίση: Ευκαιρία για ανάπτυξη» με συντονιστή της συζήτησης τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι έχουν υπάρξει καθυστερήσεις στις ιδιωτικοποιήσεις και ότι πρέπει να πάμε πιο γρήγορα, ενώ ανέφερε ότι για πρώτη φορά υπάρχει πλεονασματικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.
"Επιτυγχάνονται οι στόχοι της δημοσιονομικής πολιτικής με τρόπο βιώσιμο, υψηλότερο από τις αρχικές και τις μεταγενέστερες προβλέψεις", είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι οι ευνοϊκές εξελίξεις στην σταθεροποίηση της κατάστασης αποτυπώνονται στην πραγματική οικονομία.
Αναφερόμενος, τέλος, στο ελληνικό χρέος σημείωσε ότι χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του χρέους, ο ρυθμός αύξησης του οποίου έχει αρχίσει να περιορίζεται.
"Υπάρχουν ρεαλιστικές λύσεις και εφαρμόσιμες τακτικές. Θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με το διαπραγματευτικό ατού του υψηλού πρωτογενούς πλεονάσματος, με τους δημοσιονομικούς στόχους, με το χρηματοδοτικό κενό και τους ρυθμούς ανάπτυξης, ως ένα πακέτο που θα δώσει βιώσιμη λύση στην Ελλάδα", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης