Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μηταράκης (υφ. Ανάπτυξης) - Η Ελλάδα έχει βάλει «ψηλά τον πήχη» και η ελληνική προεδρία παλεύει για να προασπίσει τα συμφέροντα της

Μηταράκης (υφ. Ανάπτυξης) - Η Ελλάδα έχει βάλει «ψηλά τον πήχη» και η ελληνική προεδρία παλεύει για να προασπίσει τα συμφέροντα της
Στην προστασία των ελληνικών αγροτικών προϊόντων αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης
Η κατοχύρωση των ελληνικών προϊόντων ΠΟΠ και των Προϊόντων Γεωγραφικής Ένδειξης, είναι βασική προτεραιότητα της ελληνικής προεδρίας διαβεβαίωσε την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, ενημερώνοντας για τα αποτελέσματα του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών και Εμπορίου, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα.
Όπως τόνισε ο κ. Μηταράκης, «η Ελλάδα έχει βάλει «ψηλά το πήχη», για την προστασία των ελληνικών αγροτικών προϊόντων σημειώνοντας ότι έμπρακτα η ελληνική προεδρία παλεύει για να προασπίσει τα συμφέροντα της, για αυτό και έθεσε το θέμα των ΠΟΠ και στο άτυπο συμβούλιο της Αθήνας ως ειδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης, παρά την απροθυμία κάποιων κύκλων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να το συζητήσουν».
Νωρίτερα, τόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής Γιώργος Βλάχος, όσο και βουλευτές από όλα τα κόμματα, τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει εθνική στρατηγική για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν και να καταφέρει η χώρα μας να κατοχυρώσει και να διασφαλίσει τα ελληνικά προϊόντα.
Αναφερόμενος ειδικότερα, στην συμφωνία ΗΠΑ - ΕΕ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν μέχρι το 2015 και η ΕΕ θα την εγκρίνει το 2016, αλλά η ελληνική προεδρία, όπως είπε, που έχει στόχο το άνοιγμα νέων αγορών θα έχει αφήσει το στίγμα της.
«Στόχος της ελληνικής προεδρίας είναι η ανάπτυξη, η επένδυση, το εμπόριο και οι θέσεις εργασίας» ανέφερε ο κ. Μηταράκης και υπογράμμισε ότι το κείμενο των συμπερασμάτων υποστηρίχθηκε από τις περισσότερες χώρες.
Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα της Ουκρανίας επεσήμανε ότι «η άρνηση της προηγούμενης κυβέρνησης να επιτρέψει το ελεύθερο εμπόριο απετέλεσε την θρυαλλίδα των εξελίξεων».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης