Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διευρύνεται η κυβερνητική πλειοψηφία στους 154 βουλευτές – Επιστρέφουν στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ οι Αν.Λοβέρδος και Χρ.Αηδόνης

Διευρύνεται η κυβερνητική πλειοψηφία στους 154 βουλευτές – Επιστρέφουν στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ οι Αν.Λοβέρδος και Χρ.Αηδόνης
Προαναγγέλλονται και άλλες … «αφίξεις» ανεξάρτητων βουλευτών στην κυβέρνηση
Μπορεί τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να υπέστησαν μεγάλη ήττα στις πρόσφατες ευρωεκλογές καθώς απώλεσαν εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους και είδαν τα ποσοστά τους να «βυθίζονται» σε σύγκριση με αυτά που είχαν λάβει στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, ωστόσο η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης αυξάνεται.
Το πολιτικό αυτό «παράδοξο» αποδίδεται στην προαναγγελία της επιστροφής των Ανδρέα Λοβέρδου και του Χρήστου Αηδόνη στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Εξέλιξη που θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η κοινοβουλευτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ από 27 βουλευτές που είναι σήμερα στους 29 και κατ’επέκταση η κυβερνητική πλειοψηφία από τους 152 στους 154 βουλευτές.
Ο κ.Λοβέρδος, πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα και ανεξάρτητος βουλευτής, υποστήριξε σε δηλώσεις του στο Βήμα FM ότι θα ενσωματωθεί πλήρως στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Ελιά, όπως χαρακτηριστικά την κατονόμασε ο ίδιος.
Στις δηλώσεις του ο κ.Λοβέρδος, ο οποίος σημειωτέον και λόγω του εγχειρήματος της Ελιάς βρισκόταν σε αγαστή συνεργασία και συνεννόηση με τον κ.Βενιζέλο καθ’όλη τη διάρκεια της  προεκλογικής περιόδου, υπογράμμισε ότι την ίδια στάση θα τηρήσει και ο επίσης ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Αηδόνης, ο οποίος και αυτός συμμετέχει στη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα.
Βάσει των όσων είπε ο κ.Λοβέρδος, την επιστροφή τους στο ΠΑΣΟΚ εξετάζουν πολύ σοβαρά και οι ανεξάρτητοι σήμερα βουλευτές, Μ.Μπόλαρης και Μ.Ανδρουλάκης ενώ υπάρχουν ήδη πληροφορίες ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσουν τις επαφές τους και με άλλους ανεξάρτητους βουλευτές στην προσπάθεια τους να διευρύνουν την κυβερνητική πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο ενόψει και των δύσκολων νομοσχεδίων που πρέπει να εγκριθούν από τη Βουλή.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης