Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στις 11 - 12 Ιουνίου με 25 εισηγμένες το road show της ΕΧΑΕ στη Νέα Υόρκη – Focus στο… αναδυόμενο (πλέον) Χ.Α. με αιχμή τις τράπεζες

Στις 11 - 12 Ιουνίου με 25 εισηγμένες το road show της ΕΧΑΕ στη Νέα Υόρκη – Focus στο… αναδυόμενο (πλέον) Χ.Α. με αιχμή τις τράπεζες
Από διαφορετική αφετηρία το  road show της ΕΧΑΕ του 2014 καθώς η χώρα βγήκε στις αγορές, οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν, αλλά το Χ.Α. είναι πλέον αναδυόμενο...
Από διαφορετική… οπτική γωνία θα «ζυγιστεί» η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και οι 25 εισηγμένες που θα συμμετάσχουν στο road show στη Νέα Υόρκη τον Ιούνιο του 2014, καθώς πλέον η αγορά ανήκει στην κατηγορία των αναδυόμενων, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Τα δύο προηγούμενα road show έγιναν με την αγορά να ανήκει στην κατηγορία των ώριμων, όμως, αφενός αυτό του 2012 «έπεσε» πάνω στις διπλές εκλογές Μαΐου και Ιουνίου και αναβλήθηκε για Οκτώβριο, ενώ το περυσινό ήταν σαφώς πιο πετυχημένο. Φέτος λοιπόν, μεταξύ Τετάρτης και Πέμπτης 11 & 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το 3ο Forum που διοργανώνουν από κοινού η ΕΧΑΕ και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο στη Νέα Υόρκη.
Θα δώσουν το παρόν εκπρόσωποι του υπουργείου οικονομικών, στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ ενώ θα εκπροσωπηθούν σε επίπεδο κορυφής και 26 εισηγμένες στο Χ.Α. εταιρείες.
Ασφαλώς είναι κάτι που αναμένεται με αυξημένο ενδιαφέρον, καθώς η φετινή εκδήλωση «βρίσκει» το προφίλ ρίσκου της ελληνικής οικονομίας βελτιωμένο αισθητά σε σχέση με την προηγούμενη διετία, η χώρα έχει βγει (όπως έχει βγει) στις αγορές, οι επιχειρήσεις δανείζονται με μεγαλύτερη ευχέρεια από το εξωτερικό και γενικώς οι ξένοι επενδυτές αγοράζουν Ελλάδα.
Ασχέτως με την κατάσταση στην κοινωνία που σε καμιά περίπτωση η αίσθηση της… βελτίωσης δεν έχει φτάσει (ακόμη;), η λεγόμενη μεγάλη εικόνα της Ελλάδας είναι βελτιωμένη σε σχέση τόσο με το 2013 όσο ασφαλώς με το 2012!
Η ρητορική εκδίωξης ή οικιοθελούς αποχώρησης από το ευρώ έχει τελειώσει, το κλίμα γενικώς έχει σταθεροποιηθεί, τα spreads έχουν κατέλθει πέριξ των 500 μονάδων βάσης ενώ πέρυσι ήταν σαφώς υψηλότερα (λόγω της κρίσης στην κυβέρνηση με το κλείσιμο της ΕΡΤ εκτοξεύτηκαν από τις 650 μονάδες στις 1.050 μονάδες βάσης τον περυσινό Ιούνιο).
Γενικώς υπάρχουν συνθήκες που ευνοούν την αύξηση των επενδύσεων στην Ελλάδα, τόσο σε επίπεδο εισηγμένων όσο και μη εισηγμένων εταιρειών, ενώ σε ότι αφορά τα αποτελέσματα, υπάρχει η αίσθηση ότι η αγορά έχει δει τα χειρότερα και προσδοκά σε «γύρισμα».
Παράλληλα, έχουν ολοκληρωθεί οι εκλογικές αναμετρήσεις και το αποτέλεσμα δεν δικαιολογεί τον πρόσφατο… εκβιασμό των short για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες με εθνικές εκλογές. Ασφαλώς και υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες που ενδέχεται να επηρεάσουν την πορεία της χώρας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, όμως η γενική εικόνα δεν παραπέμπει στις συνθήκες της προηγούμενης διετίας.

Οι 25 εταιρείες που θα συμμετέχουν

Οι 26 εταιρείες που θα δώσουν το παρόν στη Νέα Υόρκη με εκπροσώπηση σε ανώτερο επίπεδο είναι οι: Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Εurobank, Αlpha Bank, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Μυτιληναίος, MIG, Attica Bank, Aegean Airlines, Ελλάκτωρ, Folli Follie Group, Ελλ. Πετρέλαια, Τιτάνας, Intralot, Σωληνουργεία Κορίνθου, ΓΕΚ Τερνα, Γρ. Σαράντης, EXAE, Μέτκα, Lamda Development, MLS Multimedia, Πλαίσιο, Τέρνα Ενεργειακή και Πλαστικά Θράκης. Οι διοικήσεις αυτών των εταιρειών, θα παρουσιάζουν την πορεία αποτελεσμάτων του 2013 αλλά και του 1ου τριμήνου του 2014, καθώς και τα επόμενα αναπτυξιακά τους σχέδια.

Τα funds που θα συμμετάσχουν

Τα κορυφαία επενδυτικά «σπίτια» και σχεδόν όλα τα γνωστά funds αναδυόμενων και όχι μόνο αγορών θα δώσουν το παρόν στο 3ο Forum της ΕΧΑΕ στη Νέα Υόρκη. Ορισμένα εξ αυτών είναι: Templeton, Morgan Stanley, Lazard, Baupost, Dupont, Federal Reserve Bank of New York, Highfields Capital, Ziff Brothers Investments, Columbia Wanger AM, Contrarian Capital Management, Discerene Value Advisors, Fintech Advisors, είναι μερικά από τα funds που έχουν προγραμματίσει συναντήσεις με τους εκπροσώπους των ελληνικών εταιρειών.
Η τελική συμμετοχή αλλοδαπών funds αναμένεται να ξεπεράσει τα 100, ενώ τα one to one meetings θα ξεπεράσουν τα 300.

Πρώτη ενημέρωση: 08:13, Τετάρτη 28 Μαϊου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης