Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ξεκινά σήμερα στη Νέα Υόρκη το 3ο road show της ΕΧΑΕ με 25 εισηγμένες και κεντρικό focus στις τράπεζες – Πλέον των 500 συναντήσεων....

Ξεκινά σήμερα στη Νέα Υόρκη το 3ο road show της ΕΧΑΕ με 25 εισηγμένες και κεντρικό focus στις τράπεζες – Πλέον των 500 συναντήσεων....
Ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο το 3ο road show της ΕΧΑΕ στη Νέα Υόρκη, με τη συμμετοχή 25 εισηγμένων και πάνω από 100 κορυφαίους διεθνείς διαχειριστές
Με κεντρικό focus στις τράπεζες που πλέον είναι πλήρως ανακεφαλαιοποιημένες και υπό διαφορετική αφετηρία σε σχέση με τα 2-3 παρελθόντα έτη ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο το 3ο road show της ΕΧΑΕ στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για το 3ο Forum που διοργανώνουν από κοινού η ΕΧΑΕ και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο στις 11 & 12 Ιουνίου στις ΗΠΑ. Στην εκδήλωση δίνουν εκπρόσωποι 25 εισηγμένων στο Χ.Α. εταιρειών, ενώ μέχρι στιγμής οι συναντήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις 500 με τους ξένους διαχειριστές. Οι συμμετέχοντας fund managers είναι γύρω στους 100, ενώ τελικά αναμένεται να φτάσουν ή να ξεπεράσουν τους 120 με 130. Στη διήμερη εκδήλωση παρουσίασης της ελληνικής οικονομίας και των εγχώριων εισηγμένων το παρόν θα δώσουν εκπρόσωποι του υπουργείου οικονομικών, στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ και έλληνες αναλυτές.
Στο επίκεντρο της φετινής εκδήλωσης θα βρεθούν οι τέσσερις μεγάλες συστημικές τράπεζες, Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank, οι οποίες έχουν ολοκληρώσει τις αυξήσεις κεφαλαίου, έχουν ανακεφαλαιωθεί, ενώ ανεξαρτητοποιούνται από τη μετοχική κηδεμονία του κράτους.
Ήδη οι τράπεζες έχουν δείξει το αναβαθμισμένο χρηματιστηριακό τους προφίλ όλο το τελευταίο διάστημα με τους εξαιρετικά μεγάλους όγκους, την είσοδο στους δείκτες FTSE και MSCI και τη γενικευμένη «επιστροφή» τους σ’ όλα τα επίπεδα. Από εκεί και πέρα, το ελληνικό χρηματιστήριο ανήκει πλέον στην κατηγορία των αναδυόμενων, με ότι αυτό συνεπάγεται. Το φετινό road show «βρίσκει» το προφίλ ρίσκου της ελληνικής οικονομίας βελτιωμένο αισθητά σε σχέση με την προηγούμενη διετία, η χώρα έχει βγει (όπως έχει βγει) στις αγορές, οι επιχειρήσεις δανείζονται με μεγαλύτερη ευχέρεια από το εξωτερικό και γενικώς οι ξένοι επενδυτές αγοράζουν Ελλάδα.
Η ρητορική εκδίωξης ή οικιοθελούς αποχώρησης από το ευρώ έχει τελειώσει, το κλίμα γενικώς έχει σταθεροποιηθεί, τα spreads έχουν κατέλθει σε χαμηλό 4ρετίας και στις 419 μονάδες (χθες). Γενικώς υπάρχουν συνθήκες που ευνοούν την αύξηση των επενδύσεων στην Ελλάδα, τόσο σε επίπεδο εισηγμένων όσο και μη εισηγμένων εταιρειών, ενώ σε ότι αφορά τα αποτελέσματα, υπάρχει η αίσθηση ότι η αγορά έχει δει τα χειρότερα και προσδοκά σε «γύρισμα».

Οι 25 εταιρείες που θα συμμετέχουν

Οι 26 εταιρείες που θα δώσουν το παρόν στη Νέα Υόρκη με εκπροσώπηση σε ανώτερο επίπεδο είναι οι: Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Εurobank, Αlpha Bank, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Μυτιληναίος, MIG, Attica Bank, Aegean Airlines, Ελλάκτωρ, Folli Follie Group, Ελλ. Πετρέλαια, Τιτάνας, Intralot, Σωληνουργεία Κορίνθου, ΓΕΚ Τερνα, Γρ. Σαράντης, EXAE, Μέτκα, Lamda Development, MLS Multimedia, Πλαίσιο, Τέρνα Ενεργειακή και Πλαστικά Θράκης. Οι διοικήσεις αυτών των εταιρειών, θα παρουσιάζουν την πορεία αποτελεσμάτων του 2013 αλλά και του 1ου τριμήνου του 2014, καθώς και τα επόμενα αναπτυξιακά τους σχέδια.

Τα funds που θα συμμετάσχουν

Κορυφαίοι επενδυτικοί οίκοι και σχεδόν όλα τα γνωστά funds αναδυόμενων και όχι μόνο αγορών θα δώσουν το παρόν στο 3ο Forum της ΕΧΑΕ στη Νέα Υόρκη. Ορισμένα εξ αυτών είναι: Templeton, Morgan Stanley, Lazard, Baupost, Dupont, Federal Reserve Bank of New York, Highfields Capital, Ziff Brothers Investments, Columbia Wanger AM, Contrarian Capital Management, Discerene Value Advisors, Fintech Advisors, είναι μερικά από τα funds που έχουν προγραμματίσει συναντήσεις με τους εκπροσώπους των ελληνικών εταιρειών.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης