Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λοβέρδος (υπ.Παιδείας) – Το ΔΝΤ με τις εκθέσεις και τις δηλώσεις στελεχών του δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα στην Ελλάδα

Λοβέρδος (υπ.Παιδείας) – Το ΔΝΤ με τις εκθέσεις και τις δηλώσεις στελεχών του δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα στην Ελλάδα
Δεν θα μου ζητηθεί περαιτέρω περικοπή στην Παιδεία – Είναι συμφωνία
Διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να υπάρξει περαιτέρω περικοπή στην Παιδεία παρείχε ο νέος υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχουν τα περιθώρια για να δοθούν και παροχές.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι δεν περίμενε πως θα του πρότειναν το συγκεκριμένο υπουργείο.
«Η δική μου κατεύθυνση ήταν σε παραγωγικούς τομείς της καθημερινής ζωής. Μου έγινε αυτή η πρόταση και την δέχθηκα. Η συνεννόηση ήταν ότι εδώ θα δώσουμε τη μάχη για την παιδεία και όχι για τα οικονομικά της παιδείας. Δεν θα μου ζητηθεί περαιτέρω περικοπή. Αυτή ήταν η συμφωνία. Όχι ότι θα κάνουμε παροχές. Δεν υπάρχει αυτό το περιθώριο» τόνισε ο κ.Λοβέρδος, υπογραμμίζοντας πως έως αύριο το βράδυ το θέμα με τους διαθέσιμους θα έχει τακτοποιηθεί.
Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, ο κ.Λοβέρδος υποστήριξε ότι «η Ελιά θα κάνει την προσπάθεια της διεύρυνσης».
«Ήταν μια θεσμική δυνατότητα που έδινε χώρο στον δισταγμό και έδωσε τη μάχη των ευρωεκλογών με ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Τώρα αρχίζει το ουσιαστικότερο μέρος της δουλειάς. Η Ελιά πρέπει να διευρυνθεί. Μέσα από τις διαδικασίες της ΔΗΜΑΡ αλλά και του Ποταμιού, υπάρχουν προϋποθέσεις να φτάσουμε τον Οκτώβριο σε μια ενοποιητική διαδικασία», είπε ο κ.Λοβέρδος, αποδίδοντας τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση στις διαβεβαιώσεις από τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι γυρίζουμε σελίδα.
«Το ΔΝΤ με τις εκθέσεις του ή τις δηλώσεις στελεχών του, δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα στην Ελλάδα. Καλό θα ήταν μέσω του διεθνούς μηχανισμού στήριξης, να πληρωθεί το ΔΝΤ και να γυρίσει στο σπίτι του», τόνισε ο κ.Λοβέρδος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης