Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σε αμερικανικά κεφάλαια προσβλέπει το ΧΑ - Λαζαρίδης: Να αξιοποιηθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον - Ζανιάς: Δυνατές και σταθερές οι τράπεζες

Σε αμερικανικά κεφάλαια προσβλέπει το ΧΑ - Λαζαρίδης: Να αξιοποιηθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον - Ζανιάς: Δυνατές και σταθερές οι τράπεζες
Φέτος έχουν προγραμματιστεί περί τις 600 συναντήσεις, αριθμός ρεκόρ για τα roadshows της Νέας Υόρκης
Με τις καλύτερες προοπτικές ξεκίνησε χθες το 3ο Επενδυτικό Φόρουμ στη Νέα Υόρκη που διοργανώνεται από τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.
Πάνω από 200 σύνεδροι, παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου με το οποίο ξεκίνησε τις εργασίες του το φετινό φόρουμ. Εκπρόσωποι σημαντικών επενδυτικών οίκων και χρηματιστηριακών εταιριών παρακολούθησαν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες και παρουσιάσεις που αφορούν στην εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας, τις μεταρρυθμιστικές αλλαγές για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και τις επενδυτικές ευκαιρίες και δυνατότητες που παρουσιάζει σήμερα η Ελλάδα.
Στο συνέδριο παρέστη και ο κ. Matthew Murray, Υφυπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ ειδικά απεσταλμένος από την Υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ κ. Pritzker, ο οποίος αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία ΗΠΑ και Ελλάδας για την ταχύτερη βελτίωση του ρυθμιστικού πλαισίου που διέπει τις επενδύσεις και τη δημιουργία του επιχειρηματικού κλίματος που θα επιτρέψει την προσέλκυση σημαντικών Αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης, αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, σημείωσε ότι πλέον υπάρχουν δεδομένα που καθιστούν αδιαμφισβήτητη τη σημαντική πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και αυτό έχει αποτυπωθεί και στη χρηματιστηριακή αγορά της χώρας.
Αναφέρθηκε ειδικότερα, στη ρευστότητα που διατηρείται αυξανόμενη χρόνο με τον χρόνο πάνω από τα επίπεδα του 2007, στην αξία συναλλαγών ytd που έχει φέτος διπλασιαστεί σε σχέση με την περυσινή περίοδο και τόνισε ότι ο σχετικά πρόσφατα δημιουργηθείς δείκτης των εξαγωγικών επιχειρήσεων, που αποτελείται από  εταιρείες με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα,  έχει την μεγαλύτερη απόδοση από όλους τους ελληνικούς δείκτες.
Ολοκλήρωσε δε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αξιοποίησης του έντονου επενδυτικού ενδιαφέροντος από το εξωτερικό, και ιδίως από τις ΗΠΑ, για την εισροή κεφαλαίων, μέσω του ελληνικού χρηματιστηρίου, στις επιχειρήσεις της χώρας, με στόχο την επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας της.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κ. Γ. Ζανιάς στην παρουσίαση του αναφέρθηκε με στοιχεία στις θετικές εξελίξεις  της ελληνικής οικονομίας και στις προοπτικές που διαγράφονται στο άμεσο μέλλον. Ιδιαιτερα αναφέρθηκε στο σημαντικό αναπτυξιακό δυναμικό που διαθέτει η χώρα και το οποίο αποτελεί εγγύηση για την επίλυση των προβημάτων που έχει δημιουργήσει η κρίση.  Ειδικότερα αναφέρθηκε στις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα δηλώνοντας ότι μετά και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αυτές παρουσιάζονται πιο δυνατές και σταθερές και με ισχυροτερη κεφαλαιοποίηση από άλλα ευρωπαικά πιστωτικά Ιδρύματα.
Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι εισηγμένων ελληνικών εταιριών, οι οποίοι παρουσίασαν τα σχέδια και τις προοπτικές των εταιριών τους και γενικά  των κλάδων που εκπροσωπούν και απάντησαν σε διάφορες ερωτήσεις που τέθηκαν από ξένους εκπροσώπους ΜΜΕ.  
Το 3ο Επενδυτικό Φόρουμ στη Νέα Υόρκη, συνεχίζεται με 1:1 συναντήσεις που διεξάγονται μεταξύ των εισηγμένων εταιρειών που συμμετέχουν, με ξένους θεσμικούς επενδυτές, και θα ολοκληρωθεί στις 12 Ιουνίου 2014.

3o Greek Investment Forum με στοιχεία
Φέτος έχουν προγραμματιστεί περί τις 600 συναντήσεις, αριθμός ρεκόρ για τα roadshows της Νέας Υόρκης, μεταξύ των εκπροσώπων των funds και των επικεφαλείς των ελληνικών εταιρειών.
Συμμετέχουν περίπου 120 αναλυτές μεγάλων οίκων του εξωτερικού εκπροσωπώντας περίπου 75 από τα πιο μεγάλα και γνωστά επενδυτικά «σπίτια».
Οι εταιρείες που δίνουν το παρόν στη Νέα Υόρκη και στο 3o Greek Investment Forum είναι:
Aegean Airlines, Alpha Bank, Attica Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Ελλάκτωρ, Eurobank, Eurobank Properties, Folli Follie Group, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΧΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ιntralot, Marfin Investment Group, ΜΕΤΚΑ, Motor Oil, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Τράπεζα Πειραιώς, Πλαστικά Θράκης, Πλαίσιο, Σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή, ΤΙΤΑΝ, Σωληνουργεία Κορίνθου και Lamda Development.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης