Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας - To Δημοσιονομικό Συμβούλιο θα ενισχύσει την αξιοπιστία της χώρας - Tέτοιοι θεσμοί θα βάλουν τέλος στις παθογένειες του παρελθόντος

Σταϊκούρας - To Δημοσιονομικό Συμβούλιο θα ενισχύσει την αξιοπιστία της χώρας - Tέτοιοι θεσμοί θα βάλουν τέλος στις παθογένειες του παρελθόντος
Η χώρα έχει ανάγκη από ισχυρούς θεσμούς που διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον
Υπερασπίστηκε την αρχή του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, στη συζήτηση επί των άρθρων του Σχεδίου Νόμου «Αρχές Δημοσιονομικής Διαχείρισης και Εποπτείας – Δημόσιο Λογιστικό».
Όπως ανέφερε, πρόκειται για μια ανεξάρτητη διοικητική αρχή, κατά το πρότυπο αντίστοιχων Δημοσιονομικών Συμβουλίων που ήδη λειτουργούν σε άλλα 12 ευρωπαϊκά κράτη-μέλη και δρομολογούνται και στα υπόλοιπα. Για μια αρχή με διακριτή και ισχυρή θεσμική υπόσταση. Για μια αρχή, που θα είναι σε θέση να αξιολογεί, να ενημερώνει και να συνεργάζεται θεσμικά και αξιόπιστα με τη Βουλή των Ελλήνων και το Υπουργείο Οικονομικών. Για μια αρχή που αναμένεται να ενισχύσει την αξιοπιστία της χώρας στη δημοσιονομική διαχείριση.
"Η χώρα και η οικονομία της έχουν ανάγκη από ισχυρούς, επαρκείς και αποτελεσματικούς θεσμούς, που να διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον και να το προστατεύουν από τις παθογένειες του παρελθόντος", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σταϊκούρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης