Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδ. Λοβέρδος (υπ. Παιδείας) – Αν χρειαστεί, θα προκηρυχθούν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων

Ανδ. Λοβέρδος (υπ. Παιδείας) – Αν χρειαστεί, θα προκηρυχθούν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων
Άψογη και άρτια η απόφαση – Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καλύτερη λύση, όφειλε να την προτείνει
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμπληρωματικής προκήρυξης θέσεων για τους διοικητικούς υπαλλήλους ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώς Φωτίου, τονίζοντας ότι αν από την αξιολόγηση που θα γίνει, προκύψει η ανάγκη νέων θέσεων, αυτές θα προκηρυχθούν.
Παράλληλα, επισήμανε ότι εντός 50 ημερών θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στα οκτώ ΑΕΙ που έχουν διοικητικούς υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα και ότι δεν θα απολυθεί κανείς στο διάστημα αυτό, ενώ θα έχουν προκηρυχθεί οι 600 θέσεις.
Μάλιστα, έκανε λόγο για «άψογη και άρτια απόφαση» και επισήμανε στην κ. Φωτίου ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καλύτερη λύση, θα έπρεπε να την είχε προτείνει.
Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι στα οκτώ πανεπιστήμια που είναι σε διαθεσιμότητα οι διοικητικοί υπάλληλοι, καταγράφηκαν πολλές αδυναμίες στη λειτουργία τους.
Στη δευτερολογία της η κ. Φωτίου ρώτησε τον κ. Λοβέρδο αν πιστεύει ότι αρκούν αυτές οι 600 θέσεις, τονίζοντας ότι «το κουστούμι αυτό αποφασίσθηκε με τη μέθοδο αμπεμπαμπλόμ μετά τη διελκυστίνδα που είχατε με τον Κ. Μητσοτάκη».
Όσον αφορά την αξιολόγηση των οργανογραμμάτων των 36 ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, αυτή θα γίνει εντός 4 μηνών, ενώ κατά προτεραιότητα θα αξιολογηθούν εντός μηνός οι οργανισμοί των 8 ΑΕΙ που έχουν υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα.
Όπως επισήμανε ο κ. Λοβέρδος, θα χρειαστούν 20 μέρες για την πρόσληψη του ιδιώτη αξιολογητή και μαζί με τις 30 μέρες για την αξιολόγηση, θα απαιτηθούν συνολικά 50 μέρες.
Από την πλευρά της, η κ. Φωτίου έκανε λόγο για «προσχεδιασμένη εξαπάτηση» των υπαλλήλων και ρώτησε τον υπουργό Παιδείας αν θα είναι «Πόντιος Πιλάτος ή υπερμνημονιακός υπουργός». Ανέφερε δε ότι στις 16 Ιουνίου έγινε η προκήρυξη για την πρόσληψη ιδιώτη αξιολογητή και στις 17 Ιουνίου αποφασίσθηκε η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ με 142.000 των τεχνικών προδιαγραφών της αξιολόγησης. «Τα κριτήρια αξιολόγησης θα πάνε πάλι σε ένα ιδιωτικό ΙΕΚ;», αναρωτήθηκε. Ο κ. Λοβέρδος διαβεβαίωσε ότι δεν έχει δώσει καμία κατεύθυνση για την αξιολόγηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης