Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παρέμβαση εισαγγελέα για το Μετσόβιο Πολυτεχνείο - Λοβέρδος (υπ.Παιδείας): Τραγική η κατάσταση - Κινδυνεύει το εξάμηνο

Παρέμβαση εισαγγελέα για το Μετσόβιο Πολυτεχνείο - Λοβέρδος (υπ.Παιδείας): Τραγική η κατάσταση - Κινδυνεύει το εξάμηνο
Έκκληση στους διοικητικούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους
Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας για το «λουκέτο» στο Πολυτεχνείο και την παρεμπόδιση όσων επιχειρούν να εισέλθουν στο Ίδρυμα.
Την άποψη ότι η κατάσταση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο είναι τραγική καθώς κινδυνεύει να χαθεί ένα ολόκληρο εξάμηνο λόγω των κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.
«Πάνε να τινάξουν στον αέρα ένα ολόκληρο εξάμηνο, κάνω έκκληση να το σταματήσουν. Δεν έχω δυνατότητα να ανοίξω τα πανεπιστήμια, δεν μού δίνει ο νόμος τέτοια δυνατότητα» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Mega ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος υποστήριξε ότι εντός της ημέρας οι διοικητικοί θα έχουν συνάντηση με τον πρύτανη προσθέτοντας ότι υπάρχουν ακόμη μερικά παράθυρα ευκαιριών και πρέπει να ανοίξουν το ΕΜΠ.
«Το παιχνίδι για όσους κλείνουν τα πανεπιστήμια είναι χαμένο πολιτικά και κοινωνικά. Πρόκειται για τυφλή ενέργεια που δεν έχει κανένα νόημα» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, μετά την απόφαση των διοικητικών για επ’ αόριστον κλείσιμο του Ιδρύματος.
«Θα την πληρώσει ο κόσμος του ιδρύματος την απερίσκεπτη απόφαση (για επ’ αόριστον «λουκέτο) (...) Εξαιτίας του ενός χαμένου εξαμήνου το ΕΜΠ θα περάσει κρίση για πάρα πολλά χρόνια, σε ανάλογο περιστατικό ένα άλλο ίδρυμα έκανε πέντε χρόνια να επανακάμψει στην κανονική του λειτουργία» προειδοποίησε o κ. Λοβέρδος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης