Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Βερολίνο ο Χρ. Σταϊκούρας (αναπλ. ΥΠΟΙΚ) - Συνάντηση με γερμανούς βουλευτές - Στο επίκεντρο το χρέος και οι μεταρρυθμίσεις

Στο Βερολίνο ο Χρ. Σταϊκούρας (αναπλ. ΥΠΟΙΚ) - Συνάντηση με γερμανούς βουλευτές - Στο επίκεντρο το χρέος και οι μεταρρυθμίσεις
Προλειαίνει το έδαφος για τη συζήτηση περί ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους
Με γερμανούς βουλευτές θα συναντηθεί στο Βερολίνο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης επίσκεψης στην πρωτεύουσα της Γερμανίας.
Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ αναμένεται να ενημερώσει τους γερμανούς βουλευτές για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, για τις αποφάσεις που αφορούν τη μισθολογική αποκατάσταση των ενστόλων, αλλά και να προετοιμάσει το έδαφος για τη συζήτηση περί ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Είναι άλλωστε γνωστή η ανησυχία του γερμανικού κοινοβουλίου για ενδεχόμενη χαλάρωση του ρυθμού των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, την οποία θα επιχειρήσει να κατευνάσει ο Χρ. Σταϊκούρας.
Σημειώνεται ότι χθες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble δήλωσε πως είναι νωρίς να συζητηθεί το ενδεχόμενο νέας βοήθειας προς την Ελλάδα.
Ωστόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, έχει τονίσει ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο δάνειο και οι Ευρωπαίοι πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, όσον αφορά το ζήτημα του χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης