Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χ. Σταϊκούρας: Έως το τέλος του 2014 η οριστική διευθέτηση του ελληνικού χρέους - Επιμήκυνση και μείωση επιτοκίων οι επιλογές

Χ. Σταϊκούρας: Έως το τέλος του 2014 η οριστική διευθέτηση του ελληνικού χρέους - Επιμήκυνση και μείωση επιτοκίων οι επιλογές
Επαφές του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών με ομάδα Γερμανών βουλευτών
Έως το τέλος του 2014 προσδιόρισε την οριστική διευθέτηση του ελληνικού χρέους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Στο περιθώριο επαφών του με ομάδα Γερμανών βουλευτών στο Βερολίνο, ο Έλληνας υπουργός τάχθηκε υπέρ της νέας ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, τονίζοντας παράλληλα, πως η χώρα βρίσκεται στο σωστό δρόμο.
Μάλιστα, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή, η οποία ήταν παρούσα στη συνάντηση του Χ. Σταϊκούρα με τους Γερμανούς βουλευτές, η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις για τη ρύθμιση του χρέους, καθώς αφενός οι αγορές έχουν λάβει ήδη το μήνυμα, ότι το «προφίλ» του χρέους είναι καλό και ότι ως εκ τούτου μπορεί να εξυπηρετηθεί μακροπρόθεσμα, και αφετέρου οι πολιτικοί έχουν αποδεχθεί την ιδέα, ότι το χρέος πρέπει να μειωθεί σε απόλυτα ποσά και ποσοστά – είτε μέσω της επιμήκυνσης της ισχύος του,  είτε μέσω μείωσης των επιτοκίων, είτε, ακόμα καλύτερα, μέσω και των δυο μαζί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης