Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μηταράκης (υφ. Ανάπτυξης) για το ρωσικό εμπάργκο - Πιθανή η προσφυγή της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά όργανα

Μηταράκης (υφ. Ανάπτυξης) για το ρωσικό εμπάργκο - Πιθανή η προσφυγή της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά όργανα
Ώστε να αποχημιωθούν οι κλάδοι που πλήττονται
Την πρόθεση της Ελλάδας να προσφύγει στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα ώστε να αποζημιωθούν οι κλάδοι που θα πληγούν από το ρωσικό εμπάργκο στις εισαγωγές, επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ν. Μηταράκης.
 «Από την αρχή της ουκρανικής κρίσης η Ελλάδα στόχευσε να μην πληγεί η χώρα μας από τις ρωσικές κυρώσεις» τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ. Μηταράκης σημειώνοντας ότι η ελληνική διπλωματία είναι σε απευθείας σύνδεση με τη ρωσική.
Μάλιστα ο υφυπουργός δήλωσε ότι η Ευρώπη προτίθεται να λάβει ακόμα πιο σκληρά μέτρα εναντίον της Μόσχας, κάτι που αυξάνει και το φόβο για περισσότερα αντίποινα, ενώ σημείωσε την πρόθεση των Βρυξελλών να προσφύγουν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου καθώς το ρωσικό εμπάργκο παραβιάζει τις διεθνείς εμπορικές συνθήκες.
Ωστόσο υποστήριξε ότι οι επιπτώσεις στην ελληνική αγορά δεν είναι σημαντικές, εφόσον το ποσοστό των ελληνικών προϊόντων που εξάγονται στη Ρωσία φτάνει το 1,5 %.
Το κόστος για τη χώρα μας εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.
Αναφερόμενος στις πτωχεύσεις των ρωσικών τουριστικών γραφείων, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι μπορεί να αποβεί θετική για τη χώρα μας αυτή η ιστορία καθώς η φιλοξενία που προσέφερε στους ρώσους τουρίστες η Ελλάδα αποτελεί μήνυμα στη Ρωσία ότι η Ελλάδα σέβεται τις διμερείς οικονομικές σχέσεις

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης