Τελευταία Νέα
Πολιτική

Α. Λοβέρδος (υπ. Παιδείας): Απαιτείται εκ βάθρων επανεξέταση του ΕΝΦΙΑ – Αύριο η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής

Α. Λοβέρδος (υπ. Παιδείας): Απαιτείται εκ βάθρων επανεξέταση του ΕΝΦΙΑ – Αύριο η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής
Άδικο χαρακτήρισε τον φόρο για τα ακίνητα ο υπουργός Παιδείας
Την ανάγκη για εκ βάθρων επανεξέταση του φόρου ακινήτων ΕΝΦΙΑ τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας ότι είναι άδικος.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Λοβέρδος, όταν «εμείς βάλαμε το ΕΕΤΗΔΕ, το λεγόμενο χαράτσι, με 1,9 εκατ. έσοδα  μας εξευτέλισαν και τώρα με τον ΕΝΦΙΑ έχουμε έσοδα 3,3 εκατ. ευρώ...» και εκτίμησε ότι στον νέο προϋπολογισμό ο κ. Χαρδούβελης θα εξετάσει και αυτό το θέμα, που «πρέπει να επανεξεταστεί εκ βάθρων».
Υπενθύμισε ότι ο ίδιος δεν τον ψήφισε σε αντίθεση με βουλευτές της συγκυβέρνησης που τώρα διαμαρτύρονται και επισήμανε ότι δεν υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματικός, «όπως λένε κάποιοι που τον ψηφίσαν, λεω ότι είναι άδικος, εγώ που δεν τον ψήφισα, υπάρχει διαφορά».
Ερωτηθείς για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας εκτίμησε ότι αν πετύχει το πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και δοθεί μήνυμα ελάφρυνσης του χρέους η κυβερνητική πλειοψηφία θα έχει 180 ψήφους για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Όσον αφορά τα του υπουργείου Παιδείας και ειδικότερα για τις βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι θα ανακοινωθούν την Πέμπτη το πρωί.
Aναφερόμενος στο θέμα της αξιολόγησης σημείωσε ότι «απολύσεις με το μάτι δεν θα γίνουν» και ανέφερε ότι εικόνα για τα κενά που θα υπάρξουν φέτος στα Σχολεία θα έχει μετά τις 5 Σεπτεμβρίου.
Όπως επισήμανε, «η οικονομική επιβάρυνση δεν είναι το άπαν, το πανεπιστήμιο δεν το αντιμετωπίζεις οικονομίστικα, θες την αξιολόγηση των υπαλλήλων» και συμπλήρωσε ότι «η Πολιτεία πρέπει να χρηματοδοτεί και να αξιολογεί τίποτε παραπάνω».
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι με βάση το νέο σχέδιο του για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, θα δίνεται προτεραιότητα στο διάβασμα στο σχολείο, σημειώνοτας ότι «η βασική μας γραμμή θα είναι διάβασμα στο σχολείο, λιγότερο διάβασμα στο σπίτι».
Ερωτηθείς σχετικά με τις διαγραφές των «αιώνιων φοιτητών» τόνισε ότι ο μεγάλος κορμός που θα διαγραφεί είναι αυτοί που έχουν καθυστερήσει γιατί μπήκαν το 2003, το 2001, ή πριν το 1999 και πρόσθεσε ότι «διαγράφονται αυτοδικαίως βάσει του νόμου του 2011, δεν το κάνω εγώ.
»Η πρώτη προειδοποίηση από την κ. Γιαννάκου ήταν το 2007,δεν μεσολαβεί πράξη κάποια δική μου (...) Σταδιακά η ευθύνη θα περάσει στα ΑΕΙ» σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης