Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Ζητά τη λήψη αναπτυξιακών μέτρων από την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της ύφεσης

Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Ζητά τη λήψη αναπτυξιακών μέτρων από την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της ύφεσης
Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τις προτεραιότητες της ιταλικής προεδρίας σχετικά με την οικονομική πολιτική της Ε.Ε.
Ερώτηση για τις προτεραιότητες της ιταλικής προεδρίας όσον αφορά την οικονομική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπέβαλε προς το Συμβούλιο της Ε.Ε. ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Ο κ. Παπαδημούλης ζητά να πληροφορηθεί ποιες είναι οι προτεραιότητες της ιταλικής προεδρίας σχετικά με την οικονομική πολιτική της Ε.Ε. και ειδικότερα «ποια είναι τα βασικά σημεία της νέας ατζέντας ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής» που προωθεί, καθώς επίσης, σε τι διαφοροποιείται αυτή σε σχέση με τις εφαρμοζόμενες δημοσιονομικές πολιτικές.
Παράλληλα, ο κ. Παπαδημούλης, αφού κάνει αναφορά στην πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ για την παγκόσμια οικονομία (15/09/14), στην οποία καλείται η Ευρωζώνη να υιοθετήσει επεκτατική νομισματική και δημοσιονομική πολιτική για να αντιμετωπιστεί η οικονομική ύφεση, ρωτά το Συμβούλιο πότε σκοπεύει να «ενισχύσει τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ΕΚΤ στο νομισματικό τομέα, μέσω μέτρων δημοσιονομικής χαλάρωσης» και ζητά να «πάρει, επιτέλους, μέτρα αναπτυξιακής πολιτικής για να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας και η πολύχρονη ύφεση που πλήττει τις ευρωπαϊκές οικονομίες και ιδιαίτερα τις οικονομίες των χωρών που βρίσκονται σε Μνημόνιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης