Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπαλτάκος: Έχω έρθει σε επαφές με στρατιωτικούς – Λείπει η στρατιωτική νοοτροπία από την ελληνική κοινωνία

Μπαλτάκος: Έχω έρθει σε επαφές με στρατιωτικούς – Λείπει η στρατιωτική νοοτροπία από την ελληνική κοινωνία
Η ΝΔ πρέπει να αλλάξει άμεσα για να μην έρθει στα πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε το πρώην «δεξί χέρι» του πρωθυπουργού

«Έχω κάνει επαφές με στρατιωτικούς αλλά δεν ξέρω τις προθέσεις τους αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις και αν θα στήριζαν μια πολιτική πρωτοβουλία», ανέφερε σε συνέντευξή του ο Τάκης Μπαλτάκος, πρώην γ.γ. της κυβέρνησης.
Για τον Μπαλτάκο, αυτό που λείπει από την ελληνική κοινωνία είναι «η νοοτροπία του στρατού», ενώ απευθύνθηκε σε στρατιωτικούς, καθώς έχουν «δόγμα, σκοπό, ιεραρχία, ιδεολογία και πειθαρχία», αλλά και «ιστορική συνείδηση των πραγμάτων».
Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια βολιδοσκόπηση των προθέσεων συμμετοχής σε ένα νέο πολιτικό εγχείρημα, «το οποίο θα συνδέσει τους πολίτες που βρίσκονται μεταξύ της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής», σύμφωνα με τον Μπαλτάκο.
Σε αντιφάσεις έπεσε αναφερόμενος στις μειώσεις στα στρατιωτικά μισθολόγια, καθώς από την μία δήλωσε ότι η συγκυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται τους γεωστρατιωτικούς κινδύνους, που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά από την άλλη ότι πρέπει να ψηφιστούν για να μην χρεοκοπήσει η χώρα.
Ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «έχει μείνει στο κομμουνιστικό μανιφέστο του 1948», ενώ υποστήριξε, επίσης, ότι δεν έχουν χωρίσει οριστικά και αμετάκλητα ο δρόμος του με αυτόν του Α. Σαμαρά, καθώς «ο σκοπό παραμένει ο ίδιος: το καλό της πατρίδας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης