Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λοβέρδος (υπ. Παιδείας): Αναγκαία η πολιτική σταθερότητα για να βγει η χώρα από το μνημόνιο

Λοβέρδος (υπ. Παιδείας): Αναγκαία η πολιτική σταθερότητα για να βγει η χώρα από το μνημόνιο
Άθλιο τριτοκοσμικό παιχνίδι εξουσίας οι φήμες περί εκλογών
Αναγκαία χαρακτήρισε την πολιτική σταθερότητα προκειμένου η χώρα να διανύσει τα τελευταία βήματα προς την έξοδο από το Μνημόνιο και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.
Ο κ.Λοβέρδος χαρακτήρισε τις φήμες περί εκλογών «άθλιο τριτοκοσμικό παιχνίδι εξουσίας που καταστρέφει τη σταθερότητα και κατά συνέπεια την εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας».  
«Δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Πέρυσι τα ίδια, τον Μάρτιο του 2013, πριν από τις ευρωεκλογές, τα ίδια, η χώρα υποφέρει από αυτή την αρρώστια» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος και τόνισε πως αν όλα αυτά ήταν συγχωρητέα την περίοδο της ακμής, είναι απολύτως απαράδεκτα στην περίοδο της ύφεσης και της τρομακτικής ανεργίας.
«Ζητούμε, λοιπόν, να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα για να διανύσουμε τα τελευταία βήματα ενός δύσκολου οικονομικού προγράμματος. Πρέπει να προχωρήσουμε στα τελευταία βήματα για να μην υπάρξει ανάγκη για νέες τέτοιες συμφωνίες, ώστε να χρηματοδοτηθεί η χώρα για να μην γίνει ένα παράδειγμα όπως η Αργεντινή» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας, τονίζοντας πως η αναθεώρηση του Συντάγματος πρέπει να περιλάβει μια σταθερή τετραετία.
Πάντως υπογράμμισε ότι δεν επιζητείται η πολιτική σταθερότητα για τη σταθερότητα, αλλά για την έξοδο από το μνημόνιο, για την επιστροφή στην ανάπτυξη του 3% το 2015, κάτι όμως που όπως είπε προϋποθέτει να ολοκληρωθεί ο βίος της Βουλής όπως την ανέδειξε ο λαός.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης