Τελευταία Νέα
Διεθνή

NABE Foundation: Αρνητικός ο αντίκτυπος της επιβράδυνσης της Ευρωζώνης, λέει ένας στους δύο επιχειρηματίες των ΗΠΑ

NABE Foundation: Αρνητικός ο αντίκτυπος της επιβράδυνσης της Ευρωζώνης, λέει ένας στους δύο επιχειρηματίες των ΗΠΑ
Σε αντίθεση με τον περασμένο Ιούλιο, όταν έξι στους δέκα επιχειρηματίες είχαν απαντήσει ότι δεν αναμένουν αντίκτυπο από τις εξελίξεις στην Ευρώπη
Η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας και η διαφαινόμενη απειλή του αποπληθωρισμού στην Ευρώπη, προκαλούν έντονη ανησυχία στις αμερικανικές επιχειρήσεις, για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη.
Στο εν λόγω συμπέρασμα κατέληξε έρευνα της National Association for Business Economics, με την συμμετοχή 76 οικονομολόγων, οι οποίοι εργάζονται σε επιχειρήσεις, που διεξήχθη μεταξύ 22 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα ευρήματα της έρευνας, το 51% των ερωτηθέντων, ήτοι ένας στους δύο, θεωρούν ότι η επιβράδυνση της Ευρωζώνης θα έχει «σημαντικό» ή «μικρό» αντίκτυπο στις επιχειρήσεις τους, το 46% θεωρεί ότι δεν θα έχει κάποιο αντίκτυπο, ενώ ένα μικρό ποσοστό 3% θεωρεί ότι ο αντίκτυπος θα είναι θετικός.
Σημειώνεται ότι η έρευνα είχε επαναληφθεί τον προηγούμενο Ιούλιο, και τότε το 62% των ερωτηθέντων πίστευαν ότι οι εξελίξεις στην Ευρώπη, δεν θα είχαν αντίκτυπο στις επιχειρήσεις τους.
Η γνώμη των ερωτηθέντων φαίνεται να μετατοπίστηκε μετά τα τελευταία ζοφερά οικονομικά στοιχεία της Ευρωζώνης, αλλά και λόγω της διαφαινόμενης αδυναμίας των πολιτικών να σταματήσουν την ύφεση που καραδοκεί.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο νωρίτερα αυτό το μήνα, δήλωσε ότι υπάρχει πιθανότητα 38% η Ευρωζώνης να βρεθεί ξανά σε ύφεση και μια πιθανότητα 30% ότι θα βιώσει αποπληθωρισμό μέσα στο 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης