Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Έτοιμη να τροποποιήσει τον προϋπολογισμό του 2015, σύμφωνα με τις επιταγές της Κομισιόν

Ιταλία: Έτοιμη να τροποποιήσει τον προϋπολογισμό του 2015, σύμφωνα με τις επιταγές της Κομισιόν
Με στόχο να αποφύγει μια ανοιχτή διαμάχη με την Κομισιόν, η ιταλική κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα προβεί σε αλλαγές του προϋπολογισμού για το 2015, με την ενσωμάτωση νέων μέτρων ύψους 4,5 δισ. ευρώ για τη διατήρηση του ελλείμματος εντός των ορίων που έχουν τεθεί για το σύνολο των χωρών της Ευρωζώνης.
Σε επιστολή, που απέστειλε σήμερα, Δευτέρα, στην Κομισιόν, και με την οποία απαντά στα αιτήματά της, το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών, τόνισε ότι είναι έτοιμο να τροποποιήσει τον προϋπολογισμό του 2015 και αν ανακατανείμει κάποια από τα κεφάλαια, που αρχικά προόριζε για τη μείωση της υψηλής φορολογίας των Ιταλών πολιτών.
Τα πρόσθετα μέτρα αναμένεται να οδηγήσουν την χώρα σε γρηγορότερη μείωση του ελλείμματός της, αλλά και του τεραστίου χρέους της, ζητούμενα και της ΕΕ, τόνισε το υπουργείο.
Ο Ιταλός υπουργός Οικονομίας, Pier Carlo Padoan, τόνισε στην επιστολή, πως η χώρα «διανύει μία από τις πιο σοβαρές και μακροχρόνιες υφέσεις στην ιστορία της», ενώ συμπλήρωσε, επίσης, πως διατρέχει «σοβαρό κίνδυνο αποπληθωρισμού».
Ο εν λόγω κίνδυνος είναι και ο λόγος για τον οποίο η ιταλική κυβέρνηση του Matteo Renzi, έχει προτείνει έναν συνδυασμό μέτρων «που αποσκοπούν στην ελαχιστοποίηση των μακροοικονομικών κινδύνων, δεδομένου ότι μια αυστηρότερη δημοσιονομική πολιτική θα ήταν ιδιαιτέρως επικίνδυνη», ανέφερε, ο υπουργός.
Φαίνεται, λοιπόν, ότι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης είναι έτοιμη να αλλάξει πλεύση, με στόχο να καλύψει τις επιταγές της Επιτροπής, αφήνοντας, έτσι, δίχως σύμμαχο την Γαλλία, της οποίας ο προϋπολογισμός για το 2015, προς το παρόν τουλάχιστον, απορρίπτει τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις.
Πρόκειται, επίσης, για μια «νίκη» της Κομισιόν, η οποία περιορίζει τις αντιδράσεις και τις εναντιώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης