Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Στις 8/12 τελικά και όχι την 1η Δεκεμβρίου η είσοδος της Aegean Airlines στον FTSE 25, σε αντικατάσταση της Intralot

Στις 8/12 τελικά και όχι την 1η Δεκεμβρίου η είσοδος της Aegean Airlines στον FTSE 25, σε αντικατάσταση της Intralot
Απόλυτη δικαίωση της συνεπούς επιχειρηματικής διαδρομής της συνιστά για την Aegean Airlines η είσοδος στον FTSE 25
Για τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 μετατίθεται τελικά η ημερομηνία εφαρμογής των αλλαγών στη σύνθεση όλων των δεικτών της αγοράς μετοχών, όπως ανακοινώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Η αλλαγή στη σύνθεση των δεικτών αφορά την είσοδο της Aegean Airlines στον FTSE 25, σε αντικατάσταση της Intralot.
Η εν λόγω απόφαση ελήφθη επειδή η ημερομηνία που θα τεθούν σε παραγωγή οι νέες εκδόσεις των Συστημάτων και του Μοντέλου Διαπραγμάτευσης και Εκκαθάρισης της Αγοράς Παραγώγων και η ημερομηνία εφαρμογής των αλλαγών στη σύνθεση των δεικτών της αγοράς μετοχών συμπίπτουν (Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014).
Η απόφαση ελήφθη ώστε να διευκολυνθεί τόσο η μετάβαση στο νέο μοντέλο διαπραγμάτευσης όσο και η διαχείριση των χαρτοφυλακίων που παρακολουθούν την πορεία των δεικτών.
Όπως ανέφερε το www.bankingnews.gr ήδη από τις 31/10, συνιστά απόλυτη δικαίωση του μοντέλου συνεπούς ανάπτυξης και σταθερότατης επιχειρηματικής διαδρομής – ασχέτως συνθηκών - η είσοδος της Aegean Airlines στον δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης FTSE 25!
Η μετοχή της εταιρείας που έχει μακράν τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στο χώρο του Mid Cap και ξεπερνά και πολλές του FTSE 25, μπαίνει τελικώς από τις 8 Δεκεμβρίου επίσημα στο χώρο των blue chips, αντικαθιστώντας την Intralot.
Πρόκειται για αποτέλεσμα της τακτικής εξαμηνιαίας αναθεώρησης της σύνθεσης των δεικτών FTSE του X.A. για το διάστημα Απρίλιος 2014 - Σεπτέμβριος 2014.
Κριτήρια για την είσοδο στον FTSE 25 είναι η μέση κεφαλαιοποίηση του 6μήνου καθώς και η μέση εμπορευσιμότητα και το ικανό free float.
Άλλη αλλαγή δεν υπάρχει στον FTSE 25, ενώ στο δείκτη των Mid Cap εκτός από την Intralot, εισέρχονται οι Πλαίσιο Computers και ΕΛΤΕΧ Άνεμος, ενώ αποχωρούν – πλην της Aegean Airlines – οι μετοχές των Ιατρικό Αθηνών και Σαράντη.
Η Aegean Airlines αποτιμάται στα 450,6 εκατ. ευρώ που σημαίνει ότι «πλασάρεται» - αν έμπαινε σήμερα – στη 16η θέση στον FTSE 25, ξεπερνώντας σε αποτίμηση μετοχές όπως Ελλάκτωρ, ΜΕΤΚΑ, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή, MIG, ΓΕΚ Τέρνα και Intralot!
H επιχείρηση έχει ισχυροποιήσει σημαντικά την έτσι κι αλλιώς ισχυρή μετοχική της ομάδα μετά και το μεγάλο placement 6 εκατ. μετοχών, ήτοι το 8,4% του μετοχικού της κεφαλαίου που έκανε την περασμένη Άνοιξη.
Πρόκειται για συναλλαγή που πέρασε 7,36 ευρώ ανά μετοχή μέσω πολλαπλών πακέτων συνολικής αξίας 44,16 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης