Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μπαράζ επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας στον τουριστικό κλάδο της Ελλάδας - Επί τάπητος η αγορά εκτάσεων στο Λαγονήσι

Μπαράζ επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας στον τουριστικό κλάδο της Ελλάδας - Επί τάπητος η αγορά εκτάσεων στο Λαγονήσι
Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του Ν. Μηταράκη στη Σαουδική Αραβία
Έκταση στην περιοχή του Λαγονησίου εποφθαλμιά ο Σαουδάραβας Πρίγκιπας Alwaleed bin Talal bin Abdulaziz Al- Saud, ο οποίος μετέφερε το ζωηρό του ενδιαφέρον στον υφυπουργό Ανάπτυξης, Ν. Μηταράκη.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών στο Ριάντ της Σ. Αραβίας, ο Abdulaziz Al- Saud εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την εξαγορά έκτασης στο Λαγονήσι, στην οποία σήμερα βρίσκεται και το Lagonisi Resort.
Ας σημειωθεί πως η έκταση των 326.000 τ.μ. ανήκει στην κρατική εταιρεία «Παράκτειο Μέτωπο».
Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία πως θα «φέρει» στην Ελλάδα τις αλυσίδες ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων Four Seasons και Ruffles Resort.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κατά τη διάρκεια των διήμερων επαφών του στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, εξέτασε το ζήτημα υπογραφής της διακρατικής συμφωνίας Σαουδικής Αραβίας – Ελλάδας για την αμοιβαία προστασία των επενδύσεων. Η πρωτοβουλία αυτή αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη και για τις δύο πλευρές καθώς η Σαουδαραβική πλευρά αποδίδει ιδιαίτερη προσοχή στα ζητήματα της νομικής ασφάλειας των επενδύσεων.
Παράλληλα, έθεσε και το ζήτημα της θέμα της σύστασης διμερούς Επιχειρηματικού Συμβουλίου η συγκρότηση του οποίου θα διευκολύνει στην επίτευξη αμοιβαία επωφελών επιχειρηματικών συμφωνιών και παράλληλα θα συμβάλλει στην γενικότερη προσπάθεια των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων να μεγεθύνουν την παρουσία τους στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας.
Τέλος, αποφασίστηκε η σύγκληση Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Σαουδικής Αραβίας - Ελλάδας εντός του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης