Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κόντρες κορυφής για τις καταγγελίες χρηματισμού - Ξουλίδου: Συνεργάτης του Μηταράκη ο Σούκουρης - Μηταράκης: Έχει εμμονή ο Καμμένος μαζί μου!

Κόντρες κορυφής για τις καταγγελίες χρηματισμού - Ξουλίδου: Συνεργάτης του Μηταράκη ο Σούκουρης - Μηταράκης: Έχει εμμονή ο Καμμένος μαζί μου!
Ο Σούκουρης παραδέχεται ότι μιλούσε με την κα Ξουλίδου στο Facebook, αλλά αρνείται την κατηγορία της δωροδοκίας
Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Σταυρούλα Ξουλίδου σχετικά με το πρόσωπο που την προσέγγισε με στόχο να την δωροδοκήσει. 
Ειδικότερα η κ. Ξουλίδου μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ισχυρίστηκε πως ο Γιώργος Σούκουρης, που αποπειράθηκε να την δωροδοκήσει, ήταν συνεργάτης του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη.
«Η τελική προσέγγιση από τον Σούκουρη προς το πρόσωπό μου έγινε τον Οκτώβριο του 2013» δήλωσε η Σταυρούλα Ξουλίδου λίγες ώρες πριν καταθέσει στον εισαγγελέα.
Η κ. Ξουλίδου είπε πως το συγκεκριμένο πρόσωπο της έστειλε μήνυμα στο κινητό της τηλέφωνο και την ενημέρωνε πως ο βουλευτής Παναγιώτης Μελάς χρηματίστηκε.
Ταυτόχρονα, η βουλευτίνα είπε πως ο Σούκουρης την παρέπεμψε σε υψηλά ιστάμενους και ανέφερε το όνομα του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη και κατήγγειλε πως υπάρχει φωτογραφία του κ. Μηταράκη με τον Σούκουρη κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του υφυπουργού.
Ωστόσο παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στα Παραπολιτικά 90,1 ο υφυπουργός Ανάπτυξης αρνήθηκε πως γνωρίζει το άτομο που καταγγέλλει η κ. Ξουλίδου και πρόσθεσε πως θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων εμπλέκουν το όνομά του. «Έχει εμμονή ο Πάνος Καμμένος μαζί μου. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί».
«Θα κρίνουν οι εισαγγελείς εάν είναι σοβαρά τα στοιχεία» κατέληξε απαντώντας η βουλευτίνα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Μάλιστα ο υφυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ για προσπάθεια «εξαγοράς» βουλευτών με αντάλλαγμα την παρουσία τους στα ψηφοδέλτια των δυο κομμάτων.
«Άλλα κόμματα προσπαθούν να κάνουν συμφωνίες με βουλευτές για να έχουν το μαγικό 121. Υπάρχουν ανεξάρτητοι βουλευτές οι οποίοι θέλουν στις επόμενες εκλογές να μπουν σε ψηφοδέλτια άλλων κομμάτων, αυτό είναι αντάλλαγμα», είπε ο κ. Μηταράκης.

Γ. Σούκουρης: Δεν είμαι μέλος της ΝΔ
Εντωμεταξύ μιλώντας στον Real FM, ο κ. Σούκουρης παραδέχεται ότι μιλούσε με την κα Ξουλίδου στο Facebook, αλλά αρνείται την κατηγορία ότι της πρότεινε το ποσό των 3 εκατ. ευρώ ως αντάλλαγμα για τη θετική στάση της στην ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν υπήρξε ποτέ οργανωμένο στέλεχος της ΝΔ.
«Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω μέσω Facebook την κα Ξουλίδου. Το μόνο που της είπα είναι πως ό,τι και να κάνετε οι 180 θα βγούνε διότι το θέλει η Μέρκελ. Ποτέ δεν της είπα για χρηματισμό και για τα τρία εκατομμύρια που λέει» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Αν είχα λεφτά από τη ΝΔ, στην κυρία Ξουλίδου θα τα έδινα; Εγώ δεν έχω μία στην τσέπη μου».

Το θυελλώδες παρασκήνιο
Ανοίγει ξανά η υπόθεση του «κουμπαρά» και τα περί χρηματισμού βουλευτών ενόψει της προεδρικής εκλογής, κατόπιν των καταγγελιών της βουλευτή των ΑΝΕΛ, Σταυρούλα Ξουλίδου ότι «γαλάζιο» στέλεχος της πρότεινε χρηματικό ποσό για να ψηφίσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Καταθέτοντας στον εισαγγελέα η κ. Ξουλίδου ζήτησε να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της προκειμένου να πιστοποιηθούν τα όσα καταγγέλλει. Η ίδια έδωσε λεπτομερή στοιχεία για την απόπειρα χρηματισμού της από τον Γ. Σούκουρη, ενώ η ίδια εμφανίστηκε σίγουρη ότι ανάλογες προσεγγίσεις έχουν γίνει και σε άλλους βουλευτές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, την προσεχή εβδομάδα ο αντεισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος θα καλέσει και πάλι προς κατάθεση τον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.
Πηγές επιμένουν ότι ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθούν επίσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, καθώς και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, που φέρονται να γνωρίζουν προσωπικά τον κ. Σούκουρη.
Βάσει των όσων έχει καταγγείλει η κα. Ξουλίδου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με στέλεχος της ΝΔ , της έγινε η πρόταση «με την οποία θα έλυνε το οικονομικό πρόβλημα της ζωής της» προκειμένου να ψηφίσει για ΠτΔ, προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο της ανέφερε ότι «τα ποσά για αυτές τις περιπτώσεις φτάνουν τα 2 με 3 εκατομμύρια».
Μάλιστα, η κα. Ξουλίδου έχει δηλώσει ότι κατά την επαφή της αυτή με το εν λόγω στέλεχος της ΝΔ, αυτό της δήλωσε ότι ο Π. Μελάς, βουλευτής των ΑΝΕΛ έχει χρηματιστεί για να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Τις κατηγορίες αυτές τις απορρίπτει με κατηγορηματικό τρόπο ο κ.Μελάς, κάνοντας λόγο για αισχρά ψεύδη, ενώ όπως ανακοίνωσε, έχει ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Σημειώνεται ότι η υπόθεση του «κουμπαρά» είχε έρθει στο προσκήνιο τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης είχε αναφέρει ότι συγκεντρώνονται χρήματα από επιχειρηματίες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 βουλευτές για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Για τις καταγγελίες αυτές είχε διαταχθεί επείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή.
Η έρευνα όμως τέθηκε στο αρχείο καθώς ο εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας Γεωργίας Τσατάνη, καθώς κρίθηκε ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης ή απόπειρας τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας βουλευτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης