Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χρ. Σταϊκούρας: Η Ελλάδα βήμα - βήμα βγαίνει από την κρίση - Ισχυρό το εγχώριο τραπεζικό σύστημα

Χρ. Σταϊκούρας: Η Ελλάδα βήμα - βήμα βγαίνει από την κρίση - Ισχυρό το εγχώριο τραπεζικό σύστημα
"Οι θυσίες δεν πρέπει να πάνε χαμένες"
«Η Ελλάδα βήμα-βήμα βγαίνει από την κρίση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των μεγάλων θυσιών της ελληνικής κοινωνίας»
Αυτό τουλάχιστον διαμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, μιλώντας από το βήμα του 16ου επενδυτικού φόρουμ Capital Link, το οποίο πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη.
«Η Ελλάδα επιτυγχάνει σήμερα, για ακόμη μια χρονιά, τους δημοσιονομικούς στόχους, επιτυγχάνει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, υλοποιεί μια σειρά από δύσκολες διαρθρωτικές αλλαγές και η οικονομία της γυρίζει σε θετικούς ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης. Η ανεργία αργά, αλλά σταθερά, μειώνεται. Το τραπεζικό σύστημα έχει ισχυροποιηθεί και η οικονομία ενισχύεται. Άρα, η Ελλάδα βήμα-βήμα βγαίνει από την κρίση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των μεγάλων θυσιών της ελληνικής κοινωνίας. Και αυτές οι θυσίες δεν πρέπει να πάνε χαμένες» σημείωσε παράλληλα, ο Χρ. Σταϊκούρας.
Αναφερόμενος στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση με την τρόικα, υπογράμμισε πως «δουλεύουμε σκληρά ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η τελευταία αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος και παράλληλα, με τους εταίρους να βρούμε τη συνεργασία για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας μέσα από ένα σχέδιο, ελληνικό σχέδιο, το οποίο θα επιτυγχάνει την απαραίτητη δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά και ταυτόχρονα θα δίνει έμφαση στην ανταγωνιστικότητα, στην απασχόληση, στην κοινωνική συνοχή μέσα από τους υφιστάμενους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, οι οποίοι θα λειτουργούν ως ένα δίχτυ ασφαλείας σε ένα πολύ ρευστό ευρωπαϊκό και παγκόσμιο περιβάλλον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης