Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μηταράκης (υφ. Ανάπτυξης): Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής λόγω πολιτικής αβεβαιότητας

Μηταράκης (υφ. Ανάπτυξης): Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής λόγω πολιτικής αβεβαιότητας
Σύμφωνα με τον υφυπουργό οι εξελίξεις καθυστερούν τις επενδύσεις στην χώρα μας
Η πολική αβεβαιότητα «τρομάζει» τους επενδυτές, σχετικά με το ενδεχόμενο επενδύσεων στη χώρα μας, σύμφωνα με τον υφυπουρργό, και Ανταγωνιστικότητας Νότη Μηταράκη.
Ειδικότερα ο υφυπουργός στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε με τον διευθύνοντα σύμβουλος του «Enterprise Greece» Στέφανο Ησαΐα με θέμα «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Enterprise Greece για το έτος 2015» σημείωσε ότι η ίδια τάση διακρίνεται και στην εικόνα του χρηματιστηρίου και στα ομόλογα ελληνικού δημοσίου, καθώς οι επενδυτές κρατούν στάση αναμονής.
Από την πλευρά του ο κ. Ησαϊάς γνωστοποίησε ότι χθες εντάχθηκε μία ακόμη επένδυση στο "φαστ τρακ" ενώ τις επόμενες μέρες αναμένονται ακόμη δύο νέες εντάξεις.
Ο κ. Μηταράκης υπενθύμισε ότι το 2013 οι καθαρές εισροές των ξένων άμεσων επενδύσεων στη χώρα αυξήθηκαν κατά 43%, μετά από άλλη μια αύξηση της τάξης του 63,6% την προηγούμενη χρονιά.
«Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι και τα στοιχεία του εννιαμήνου καθώς επιβεβαιώνουν ότι είμαστε σε ανοδική τροχιά» είπε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι η ρευστότητα θα είναι καλύτερη το 2015 διότι αποκαθίσταται η ροή από τις τράπεζες.
Σε ό,τι αφορά στο σχεδιασμό του 2015 αυτός περιλαμβάνει τα εξής:
 Επιχειρηματικές αποστολές:
- 35 αποστολές σε αγορές στόχους (Αραβικές χώρες,Ευρώπη, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κορέα, Ρωσία)
- Εκτιμάται ότι οι αποστολές αυτές θα οδηγήσουν στην πραγματοποίηση περί των 600 νέων επαφών και στην ισχυροποίηση των σχέσεων με περίπου 150 επιχειρήσεις
- Διοργάνωση Ευρωπαϊκού Road Show σε οκτώ Ευρωπαϊκές χώρες: Βρετανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, Ολλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Γερμανία
- Πρόγραμμα αποστολών σε Κίνα (Σαγκάη, Πεκίνο, Τιανζίν), Ρωσία (Μόσχα), Ντουμπάι, Αίγυπτο (Κάιρο) για την προβολή και προώθηση του προγράμματος "My Residence - Golden Visa Programme"
 Στρατηγικές Επενδύσεις:
- Προβλέπεται πως 5 επενδυτικά έργα θα ενταχθούν στη διαδικασία
Εκθέσεις Εξαγωγικού Εμπορίου:
- Αγροτικά Προϊόντα, Τρόφιμα και Ποτά - αύξηση σε 13 εκθέσεις
- Βιομηχανικά, Δομικά και Καταναλωτικά Προϊόντα - αύξηση σε 28 εκθέσεις και 450 εταιρείες
- Μελέτες, έρευνα αγοράς, και σεμινάρια για τις χώρες-στόχους
- Προσκλήσεις αγοραστών για Β2Β συναντήσεις στην Ελλάδα.
Τέλος προβλέπεται η συμμετοχή σε 41 διεθνείς εκθέσεις από τους«παραδοσιακούς» κλάδους: Τρόφιμα, Ποτά , Αγροτικά Προϊόντα, Ξενοδοχειακός Εξοπλισμός, Δομικά, Υλικά, Καλλυντικά Ένδυση-Υπόδηση, Γεωργικά Μηχανήματα και από νέους κλάδους: Πληροφορική Αμυντικός Εξοπλισμός, Ιατρικός Εξοπλισμός, Φαρμακευτικά Προϊόντα, Ναυτιλιακός Εξοπλισμός και Κόσμημα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης