Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κατάσταση στην Ελλάδα και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παρομοιαστεί με την Ισπανία και το Podemos

Η κατάσταση στην Ελλάδα και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παρομοιαστεί με την Ισπανία και το Podemos
Αυτό που έγινε στην Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει σε καμία άλλη χώρα, τονίζουν μέλη των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της Ισπανίας, PP και PSOE
Απίθανο θεωρούν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της Ισπανίας, PP (Λαϊκό Κόμμα) και PSOE (Σοσιαλιστές), η κατάσταση που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα να εξαχθεί σε άλλες χώρες και ειδικότερα στην Ισπανία, όπου και εκεί το κόμμα Podemos, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, έρχεται πρώτο στην πρόθεση ψήφου στις δημοσκοπήσεις.
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Cesar Luena, αυτό που έγινε στην Ελλάδα από την κατάχρηση της τρόικας δεν μπορεί να υπάρξει σε άλλη χώρα, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάχρηση που έχει υπάρξει στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία, «σε μια κοινωνία που έχει κάνει θυσίες πολλές φορές μη αναγκαίες, εξαιτίας μιας απάνθρωπης και άψυχης τρόικας».
Έτσι, εκτιμά ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν μπορεί να περάσει στην ισπανική κοινωνία, ούτε σε άλλη κοινωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ερωτηθείς αν μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα μπορούσε να έχει παραλληλισμό με την Ισπανία και το Podemos στην εξουσία, σημείωσε ότι το πιθανότερο σενάριο και αυτό για το οποίο μάχονται είναι να ανέβουν στην εξουσία οι Σοσιαλιστές στην Ισπανία, κάτι που όπως σημείωσε είναι λογικό.
Παράλληλα και από την πλευρά του Λαϊκού Κόμματος δεν βλέπουν η κατάσταση στην Ελλάδα να παρομοιάζει με αυτήν στην Ισπανία.
Ο γενικός γραμματέας της ομάδας του Λαϊκού Κόμματος στη Γερουσία εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν μπόρεσε να εξέλθει της οικονομικής κρίσης, η οποία βαραίνει τόσο την Ε.Ε. όσο και την Ισπανία.
Παράλληλα, ο Antolin Sanz εξέφρασε την έκπληξή του που συγκρίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ με το ισπανικό κόμμα Podemos, ερωτηθείς σχετικά με πιθανή νίκη του Podemos στις εκλογές, προσθέτοντας ότι υπήρχε πάντα πάνω στο τραπέζι μια συμμαχία μεταξύ PP και PSOE για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης