Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοβουλία ευρωπαϊκής στήριξης της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας από τους ισπανούς Σοσιαλιστές

Πρωτοβουλία ευρωπαϊκής στήριξης της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας από τους ισπανούς Σοσιαλιστές
Για απειλές κατά της Ελλάδας από τη Γερμανία προκειμένου στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου να μην εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο το PSOE
Σε αναζήτηση ευρωπαϊκής στήριξης της Ελλάδας έναντι της Ε.Ε. και ειδικότερα της Γερμανίας είναι το ισπανικό σοσιαλιστικό κόμμα PSOE, το οποίο θεωρεί ότι η Ελλάδα γίνεται δέκτης απειλών και πιέσεων προκειμένου το αποτέλεσμα των εκλογών να είναι συγκεκριμένο, ήτοι να μην εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Γι' αυτό τον λόγο, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais, ο γενικός γραμματέας του PSOE, Pedro Sanchez, έχει αναλάβει πρωτοβουλία ώστε οι ευρωπαίοι Σοσιαλιστές να στηρίξουν την Ελλάδα έναντι της θέσης της Γερμανίας.
Ήδη ο P. Sanchez έχει λάβει τη σύμφωνη γνώμη των σοσιαλιστών ηγετών της Πορτογαλίας και της Γαλλίας, αλλά και των Εργατικών της Βρετανίας, με τους οποίους είχε επαφές αυτές τις ημέρες.
Η πρωτοβουλία θα υλοποιηθεί τις επόμενες ημέρες με ένα κείμενο στη βάση της συμφωνίας για την ανταγωνιστικότητα που το ισπανικό σοσιαλιστικό κόμμα προώθησε τον Ιούνιο.
Οι Σοσιαλιστές έχουν υιοθετήσει μια ενεργό αμυντική δράση όσον αφορά την εκλογική κυριαρχία στην Ελλάδα, θεωρώντας απειλές τις πληροφορίες που έρχονται από την Ε.Ε. και τη Γερμανία σχετικά με πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το ισπανικό σοσιαλιστικό κόμμα PSOE απορρίπτει το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ και πολύ λιγότερο δε, αν το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα δεν είναι αυτό που επιθυμούν η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης