Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δέλτα: Μήνυση κατά Μεβγάλ για την ακύρωση συμφωνίας εξαγοράς - Τί απαντά η εταιρία

Δέλτα: Μήνυση κατά Μεβγάλ για την ακύρωση συμφωνίας εξαγοράς - Τί απαντά η εταιρία
O βασικός μέτοχος της βορειοελλαδίτικης γαλακτοβιομηχανίας αποφεύγει με διάφορες δικαιολογίες να μεταβιβάσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Μεβγάλ στη Δέλτα
Μήνυση κατέθεσε χτες, σύμφωνα με πληροφορίες, η Δέλτα κατά της Μεβγάλ και ειδικότερα κατά του βασικού μετόχου της τελευταίας, Π. Παπαδάκη, για κακουργηματική απάτη.
Μάλιστα η Δέλτα στη μήνυση ζητάει τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου για τα πεπραγμένα της διοίκησης Παπαδάκη.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βασικός μέτοχος της βορειοελλαδίτικης γαλακτοβιομηχανίας αποφεύγει με διάφορες δικαιολογίες να μεταβιβάσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Μεβγάλ στη Δέλτα, ακόμη και μετά το πράσινο φως που έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού τον περασμένο Δεκέμβριο, όπως προέβλεπε το προσύμφωνο συνεργασίας.
Υπενθυμίζεται πως τον Απρίλιο του 2014, υπεγράφη προσύμφωνο για την εξαγορά του 43% που κατείχε η οικογένεια Παπαδάκη - Χατζηθεοδώρου στη ΜΕΒΓΑΛ από τη ΔΕΛΤΑ, έναντι τιμήματος 4,5 εκατ. ευρώ, με στόχο να καταστεί η ΔΕΛΤΑ βασικός μέτοχος με ποσοστό 57,8%, αφού έλεγχε ήδη ποσοστό 14,8%.
Πήγες πάντως προσκείμενες στη διοίκηση της ΜΕΒΓΑΛ δηλώνουν άγνοια για την κίνηση της ΔΕΛΤΑ και τονίζουν πως δεν έχουν λάβει ενημέρωση για την ύπαρξη μήνυσης εναντίον της οικογένειας Παπαδάκη.
Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει πλήρως τα σενάρια των προηγούμενων μηνών που μιλούσαν για διάλυση του «γάμου» μεταξύ των δύο πλευρών, με τη Μεβγάλ να προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ρευστότητας που έχει.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε διάστημα δύο χρόνων η εταιρεία λόγω της έλλειψης κεφαλαίων έχασε πωλήσεις περισσότερες από 50 εκατ. ευρώ.
Μόλις το 2012 οι πωλήσεις της ΜΕΒΓΑΛ ήταν 173 εκατ. ευρώ, πέρυσι έπεσαν στα 143 εκατ. ευρώ - μειωμένες κατά 17,4% - ενώ για το 2014 εκτιμάται ότι θα κυμανθούν στο όριο των 120 εκατ. ευρώ.

Τι απαντά η ΜΕΒΓΑΛ

Σε ανακοίνωση, της η εταιρία σημειώνει:

"Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον τύπο ότι υποβλήθηκε μήνυση από την εταιρεία ΔΕΛΤΑ-Vivartia εναντίον της ΜΕΒΓΑΛ και πιο συγκεκριμένα σε βάρος της οικογένειας Παπαδάκη.

Η Διοίκηση της εταιρείας δηλώνει πως μέχρι στιγμής δεν έχει περιέλθει σ΄αυτήν καμία επίσημη ενημέρωση ούτε έχει γίνει κάποια σχετική επίδοση από τις αρμόδιες αρχές και κατά συνέπεια δεν μπορεί να τοποθετηθεί επί του θέματος. Σε κάθε περίπτωση δεν επιθυμεί να εμπλακεί στον πόλεμο εντυπώσεων δια των μέσων ενημέρωσης, που φαίνεται να επιδίδονται κάποιοι άλλοι.

Όπως ήδη έχει τονίσει πρόσφατα, η εταιρεία, σεβόμενη την 65ετή ιστορία της, εστιάζεται στην περαιτέρω ανάπτυξή της, καθώς πιστεύει ότι δική της ευθύνη αποτελεί η διασφάλιση των 700 εργαζομένων της, των 1000 παραγωγών γάλακτος και των χιλιάδων συνεργατών και προμηθευτών της και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον οικονομικής κρίσης, τις δυσκολίες του οποίου ενίσχυσαν πρόσφατα αλλεπάλληλες υποβολιμαίες αντιξοότητες...

Αυτό το στόχο υπηρετεί η διοίκηση της ΜΕΒΓΑΛ και κανέναν άλλο. Επιφυλάσσεται δε να ενημερώσει για τις περαιτέρω πρωτοβουλίες της, όταν αυτές καταστούν οριστικές".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης