Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κριτική Podemos στον ΣΥΡΙΖΑ για την απουσία γυναικών από το κυβερνητικό σχήμα

Κριτική Podemos στον ΣΥΡΙΖΑ για την απουσία γυναικών από το κυβερνητικό σχήμα
Η υπεύθυνη του τμήματος ισότητας του ισπανικού κόμματος καλεί τον Αλ. Τσίπρα να καθιερώσει την ισότητα στις προτεραιότητές του
Έλλειμμα χαρακτηρίζει την απουσία γυναικών από το ελληνικό κυβερνητικό σχήμα η υπεύθυνη του τμήματος ισότητας των Podemos, Clara Serrano, προτρέποντας μάλιστα το κόμμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να καθιερώσει την ισότητα μεταξύ των προτεραιοτήτων του, εφόσον επιθυμούν μια «βαθιά αλλαγή» στην Ελλάδα.
Σε δηλώσεις της, η κ. Serrano σημείωσε ότι αυτή η έλλειψη ισοτιμίας στην κυβέρνηση μπορεί να είναι μια αντανάκλαση της ελληνικής κοινωνίας, η οποία είναι «γεμάτη ανισότητες, όπως και η ισπανική» και γι' αυτό οι γυναίκες «έχουν πάντα πιο δύσκολη πρόσβαση σε ορισμένους εργασιακούς χώρους, όπως και στην πολιτική».
Ωστόσο, επισήμανε ότι ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που «στοχεύσει σε μια βαθιά αλλαγή», θα έπρεπε να έχει ως προτεραιότητα την ισότητα και πρόσθεσε ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης.
Τόνισε ακόμη ότι για το Podemos είναι θεμελιώδης η παρουσία των γυναικών και της ενεργούς συμμετοχής τους στην πολιτική ζωή σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης γραμμής των υπουργείων, για να σημειώσει ότι στην ελληνική κυβέρνηση οι γυναίκες βρίσκονται στη δεύτερη γραμμή, αυτή των υφυπουργών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης