Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ιglesias (Podemos): Η Ευρώπη να συμφωνήσει με τον Τσίπρα, γιατί αλλιώς έρχεται η… Le Pen

Ιglesias (Podemos): Η Ευρώπη να συμφωνήσει με τον Τσίπρα, γιατί αλλιώς έρχεται η… Le Pen
«Η λιτότητα καταστρέφει την Ευρωζώνη»
Εάν η Ευρώπη συνεχίσει το δογματισμό απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, τότε θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Marine Le Pen, προειδοποιεί ο ηγέτης των Podemos στην Ισπανία, Pablo Iglesias.
Eιδικότερα, μιλώντας στο CNBC, ο επικεφαλής των Podemos προειδοποιεί την Ευρωζώνη πως «εάν δεν επέλθει συμφωνία με την Ελλάδα και εάν οι Βρυξέλλες διατηρήσουν το δογματισμό τους, ο οποίος οδηγεί την Ευρώπη στην καταστροφή, τότε οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες θα κληθούν να διαπραγματευτούν με την Marine Le Pen».
Συνδέοντας την αποτυχία της Αριστεράς στην Ευρώπη με την πιθανή εκτίναξη της απήχησης της ακροδεξιάς, η οποία αντανακλάται κυρίως στην περίπτωση του Εθνικού Μετώπου της Marine Le Pen, ο P. Iglesias κατέστησε σαφές πως «η λιτότητα καταστρέφει την Ευρωζώνη».
«Ως φιλο-ευρωπαίος, θέλω να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση» συνέχισε ο ηγέτης των Podemos, το οποίο θεωρείται το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ισπανία.
Παρουσιάζοντας το όραμά του για την Ισπανία, δεσμεύτηκε για την αύξηση του κατώτατου μισθού, τη μείωση των ορίων συνταξιοδότησης και τέλος, την αναδιάρθρωση του ισπανικού χρέους.
Επίσης, τάχθηκε υπέρ της μεγαλύτερης παρέμβασης του κράτους στο τραπεζικό σύστημα.
Ας σημειωθεί πως τον Νοέμβριο θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές της Ισπανίας, τις οποίες - βάσει όλων των δημοσκοπήσεων - θα τις κερδίσουν οι Podemos του P. Iglesias.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης