Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Η άνοδος του Sinn Fein αποτελεί τον βασικό κίνδυνο για το οικονομικό μέλλον της Ιρλανδίας

Goldman Sachs: Η άνοδος του Sinn Fein αποτελεί τον βασικό κίνδυνο για το οικονομικό μέλλον της Ιρλανδίας
Οι πολιτικοί παράγοντες αποτελούν το μεγαλύτερο ρίσκο για το οικονομικό μέλλον της χώρας, τονίζει ο οίκος
Η ιρλανδική οικονομία έχει την ικανότητα να συνεχίσει να αναπτύσσεται ταχύτατα, επισημαίνει ανώτερος οικονομολόγος για την Ευρώπη της Goldman Sachs.
Σύμφωνα με τον Kevin Daly, οι πολιτικοί παράγοντες αποτελούν πλέον τον κύριο κίνδυνο για το οικονομικό μέλλον της Ιρλανδίας, επικαλούμενος την αυξανόμενη δημοτικότητα του κόμματος Sinn Fein, το οποίο ευαγγελίζεται παρόμοιες πολιτικές με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και του Podemos στην Ισπανία.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, «ο μεγαλύτερος κίνδυνος κατά την άποψή μας προέρχεται από τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιρλανδία».
Σημειώνεται ότι οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν μείωση της δυναμικής των Fine Gael, Fianna Fail και των Εργατικών, όταν το κόμμα Sinn Fein μπορεί τώρα να είναι το πιο δημοφιλές κόμμα στην Ιρλανδία.
Παράλληλα, ο K. Daly σημειώνει ότι οι οικονομικές πολιτικές του κόμματος επικεντρώνονται στην απόρριψη της λιτότητας και είναι παρόμοιες με αυτές των ΣΥΡΙΖΑ και Podemos.
Κατά την άποψη του αναλυτή της Goldman Sachs, ο λόγος που τα «βασικά» κόμματα χάνουν τη δημοτικότητά τους, όταν η οικονομία οδεύει καλά, οφείλεται στο γεγονός ότι τα επίπεδα απασχόλησης και εισοδήματος παραμένουν αδύναμα έναντι του διαστήματος προ της κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης