Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας (ΝΔ): Η χώρα έχει ανάγκη από αλήθεια – Η ελληνική οικονομία επιδεινώνεται

Σταϊκούρας (ΝΔ): Η χώρα έχει ανάγκη από αλήθεια – Η ελληνική οικονομία επιδεινώνεται
Η κυβέρνηση Τσίπρα χρησιμοποίησε τις ίδιες πολιτικές με αυτές της προηγούμενης κυβέρνησης τόνισε ο κ.Σταϊκούρας
Την άποψη πως η Ελλάδα έχει ανάγκη από το να ακούσει την αλήθεια εξέφρασε ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας.
Ο κ.Σταϊκούρας με αφορμή τις δηλώσεις Σαμαρά, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου «όχι μόνο δεν έσκισε το μνημόνιο, αλλά το συνυπέγραψε», επεσήμανε ότι «πρέπει να συμφωνήσουμε για ποια κείμενα μιλάμε».
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σταϊκούρας τόνισε ότι στην απόφαση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου,η νέα κυβέρνηση επέλεξε να δεσμευθεί για ορισμένα πράγματα, χωρίς να εξασφαλίσει τους αντίστοιχους πόρους.
«Η κυβέρνηση Τσίπρα χρησιμοποίησε τις ίδιες πολιτικές και τους ίδιους άξονες στους οποίους κινήθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση» τόνισε ο κ.Σταϊκούρας, ο οποίος υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει δίκιο να διεκδικεί το ποσό του 1,2 δισ. από τα χρήματα που επιστράφηκαν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στον EFSF, όπως επίσης και την τμηματική καταβολή της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, υποστήριξε πως η κυβέρνηση συμφώνησε τα 7,2 δισ. να εκταμιευτούν προς την χώρα αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ενώ επεσήμανε πως η ελληνική οικονομία επιδεινώνεται ημέρα με την ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης