Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας (ΝΔ): Η κυβέρνηση έχει ήδη πάρει υφεσιακά μέτρα

Σταϊκούρας (ΝΔ): Η κυβέρνηση έχει ήδη πάρει υφεσιακά μέτρα
Πάρα πολύ σημαντικό για την ελληνική οικονομία να υπάρξει άμεσα συμφωνία με τους εταίρους τόνισε ο κ.Σταϊκούρας
Την θέση ότι η κυβέρνηση έχει πάρει ήδη δύο υφεσιακά μέτρα διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας, ο οποίος εξέφρασε την ευχή να υπάρξει άμεσα συμφωνία με τους εταίρους καθώς, όπως είπε, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ελληνική οικονομία και το μέλλον της.
«Ήδη η κυβέρνηση έχει πάρει δύο υφεσιακά μέτρα.
Το ένα μάλιστα, μέσα από το πρώτο της νομοσχέδιο που αφορά το 26% χαράτσι σε τριγωνικές συναλλαγές που γίνονται σε συγκεκριμένες χώρες και 2ον έχει στην ουσία, ενεργοποιήσει το μεγαλύτερο υφεσιακό μέτρο που είναι 1,5 δισεκατομμύριο, μη απόδοση δαπανών, στον ιδιωτικό τομέα.
Κοινώς, στάση πληρωμών.
Αυτό και αν είναι υφεσιακό μέτρο.
Και μέσα στη λίστα περιλαμβάνονται μια σειρά από νεφελώδεις παρεμβάσεις.
Αύξηση των συντελεστών του φόρου εισοδήματος και συμπίεσης του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, μέσω της κατάργησης φοροαπαλλαγών και εκπτώσεων» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Σταϊκούρας.
Ο βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και για τους ρυθμούς που εργάζεται η κυβέρνηση.
«Ανησυχώ γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν έχει αποδείξει ότι έχει ενιαία γραμμή και κυρίως δεν λειτουργεί με τους ρυθμούς που θα έπρεπε να λειτουργήσει μια κυβέρνηση.
Δεν κυβερνά.
Έχουμε δει αντιφατικές προσεγγίσεις από υπουργό, από στελέχη ή μέλη του υπουργικού συμβουλίου του ίδιου του υπουργείου.
Δεν έχουμε δει τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις που υποτίθεται ότι ήταν έτοιμες, αφού η κυβέρνηση είχε ένα ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα προ των εκλογών.
Ανησυχώ όσο εξακολουθούν να υπάρχουν οι ασάφειες στην άσκηση πολιτικής από την κυβέρνηση» είπε ο κ.Σταϊκούρας επισημαίνοντας πως πρέπει το ταχύτερο δυνατό να υπάρξει μια συμφωνία με τους δανειστές διότι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική οικονομία και το μέλλον της.
«Η δημιουργική ασάφεια έχει αποδειχθεί ότι δεν έχει βοηθήσει τη χώρα, ούτε καν η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, διότι πολύ απλά, εκεί συμφωνήσαμε η δόση να δοθεί στο σύνολό της στο τέλος της αξιολόγησης και τώρα η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ποιες είναι οι άμεσες, οι πιεστικές ταμειακές δεσμεύσεις της χώρας, με αποτέλεσμα να έχει κηρύξει μια εσωτερική στάση πληρωμών που υπερβαίνει μέχρι σήμερα το 1,5 εκατ. ευρώ» είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης