Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με φράσεις πεζοδρομίου τύπου... «άντε γαμηθείτε» στη Βουλή η συζήτηση για τα ταμειακά διαθέσιμα

Με φράσεις πεζοδρομίου τύπου... «άντε γαμηθείτε» στη Βουλή η συζήτηση για τα ταμειακά διαθέσιμα
Για πέμπτη φάλαγγα των δανειστών τον κατηγόρησε ο Π. Λαφαζάνης και για εκπρόσωπο της δραχμής ο Α. Λοβέρδος
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της Πράξης Νομοθετικού Περιεχόμενου που προβλέπει τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Ειδικότερα στη συνεδρίαση της Ολομέλειας εκτυλίχτηκαν πρωτοφανείς σκηνές έντασης, με χυδαίους χαρακτηρισμούς, ύβρεις και απίστευτη ένταση, σε σημείο που το Προεδρείο αναγκάστηκε ουκ ολίγες φορές να κλείσει τα μικρόφωνα.
Η σφοδρή αντιπαράθεση προκλήθηκε από την τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Βούτση, ο οποίος έκανε λόγο για ταύτιση των βουλευτών της αντιπολίτευσης με τις θέσεις των δανειστών.
«Δια παραλείψεως ή δια της απουσίας του λόγου σας με κάθε τρόπο οι ενστάσεις και η κριτική που κάνετε προς τη κυβέρνηση είναι από την ίδια όχθη που είναι και οι αιτιάσεις των δανειστών», είπε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας με την Σοφία Βούλτεψη και τον Βασίλη Κικίλια να μιλάνε σε έντονο ύφος προς τα υπουργικά έδρανα.
«Ξέρουμε τις θέσεις σας, ξέρατε τι συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια αποδεχόσασταν πλήρως τα αιτήματα των δανειστών και γι’ αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε» επέμεινε ο κ. Βούτσης.
Από την πελυρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Α. Λοβέρδος ζήτησe με οργισμένο ύφος από τον υπουργό Εσωτερικών να ανακαλέσει.
Τότε λοιπόν, μια μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε με απειλητικές διαθέσεις εναντίον των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και στο παρά ένα αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και δεν πιάστηκαν στα χέρια.
Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσαν ύβρεις εναντίον τους και χρησιμοποίησαν εκφράσεις πεζοδρομίου, ενώ επίθεση δέχτηκε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Α. Μητρόπουλος.
Μάλιστα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είπε στους δημοσιογράφους ότι οι βουλευτές Πολάκης, Διαμαντόπουλος και Τριανταφυλλίδης φώναζαν προς το μέρος τους «άντε γαμηθείτε ρε μαλάκες» προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ , ενώ στον κ. Μητροπουλο φώναζαν «ρε μαλάκα Μητροπουλε τι τους αφήνεις;».

Μετωπική σύγκρουση Λαφαζάνη - Λοβέρδου
Νωρίτερα οξύτατη αντιπαράθεση είχαν στη Βουλή ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο, όταν ο τελευταίος, κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, απαίτησε από τον Υπουργό να ζητήσει συγγνώμη για την προσέγγιση με τη Ρωσία στην ενεργειακή πολιτική.
Για πέμπτη φάλαγγα των δανειστών τον κατηγόρησε ο Π. Λαφαζάνης και για εκπρόσωπο της δραχμής ο Α. Λοβέρδος.
«Τελείτε σε απόλυτη και πλήρη σύγχυση. Βεβαίως υπάρχει ένα κόκκινο νήμα που διαπνέει αυτά που λέτε. Είναι η πέμπτη φάλαγγα.
Υπάρχει μια πέμπτη φάλαγγα που δεν θέλει να ακούσει την οποιαδήποτε κριτική στο ευρωπαϊκό κατεστημένο, που λειτουργεί ως υπαλληλία των πιστωτών, των μίντια που αν ακούσουν κάτι για γερμανική Ευρώπη το θεωρούν ότι είναι κατά της χώρας», του απάντησε ο Π. Λαφαζάνης.
Από τα έδρανα του ΠΑΣΟΚ υπήρξαν φωνασκίες, αλλά ο Υπουργός συνέχισε:
«Κάποιοι πρέπει να γράψουν ένα βιβλίο για τη συμπεριφορά των καλών πολιτικών απέναντι στους πιστωτές και τους αποικιοκράτες.
Θα έχει δύο συνταγές: η μία θα είναι ότι υποστηρίζω πειθήνια όλες τις εντολές τους πιστωτές μου και τις μετατρέπω σε εθνική ανάγκη.
Και η δεύτερη ότι αναγορεύω την οποιαδήποτε κριτική σε επίθεση κατά της χώρας».
«Λυπάμαι που μου ζητάτε να ζητήσω συγγνώμη για πράγματα που υπηρετούν το εθνικό συμφέρον», τόνισε ο Π. Λαφαζάνης και επεσήμανε πως «αυτή ώρα η χώρα διαπραγματεύεται και όλοι θέλουμε μία λύση συμβατή με τη λαϊκή ετυμηγορία και το πρόγραμμά μας».
«Εγώ σέβομαι και στηρίζω αυτή την προσπάθεια και εσείς έρχεστε και λέτε να ζητήσουμε συγνώμη από αυτούς που έβαλαν τη χώρα σε περιπέτεια» πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στην ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης δήλωσε ότι «είναι συμβατή με το κοινοτικό πλαίσιο».
«Τι έχετε να καταμαρτυρήσετε και ρωτάτε;», αναρωτήθηκε και συνέχισε:
«Όχι κύριε Λοβέρδο, δεν υπάρχει κανένας ευρωπαϊκός κανόνας που μας επιβάλλει να τεμαχίσουμε και να ξεπουλήσουμ εΔΕΗ, ότι η ΡΑΕ μπορεί αυθαίρετα να επιβάλλει αυξήσεις στα ήδη υψηλά τιμολόγια, που να απαγορεύει να περάσει ρωσικός αγωγός με ρωσικό αέριο.
Μπορεί να ενοχλούνται κάποια κέντρα στη Ε.Ε., όμως εμείς πρέπει να εξασφαλίσουμε τα δικά μας συμφέροντα (…) Εμείς υπηρετούμε το εθνικό μας συμφέρον η Ελλάδα είναι μία ανεξάρτητη κυρίαρχη χώρα δεν είναι προτεκτοράτο κανενός, ούτε μπανανία».
«Απήντησε ο οπαδός της δραχμής, ο οπαδός της πτώχευσης και αυτός που υπερασπίζεται τη ρήξη.
Είστε ο ακραιφνής υποστηρικτής της δραχμής μέσα στην κυβέρνηση. Είστε ο σκληρότερος κριτής για όσα λέει έξω από την Ελλάδα ο Πρωθυπουργός. Είστε θλιβερή μειοψηφία στη χώρα.
Το σχέδιο Β που επικαλείστε δεν θα περάσει», απάντησε σε υψηλούς τόνους ο κ. Λοβέρδος.
Συνεχίζοντας την επίθεση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε στον Π. Λαφαζάνη ότι «είστε ο κύριος εκπρόσωπος στο θέμα της δραχμής αλλά η μάχη σας είναι χαμένη» και ότι «είστε ο κύριος εκπρόσωπος της δραχμής και όσων κομπραδόρικων συμφερόντων έχουν συνδεθεί με αυτή.
Όχι βέβαια συνειδητά, αλλά ως πολιτική συναρμολόγηση».
Για παραλήρημα ενοχής του κ. Λοβέρδου έκανε λόγο ο κ. Λαφαζάνης και συνέχισε: «Στο πρόσωπό του βλέπουμε την Ελλάδα των μνημονίων.
Την Ελλάδα εκείνων που μας έφεραν στην κρίση και στα χάλια που είμαστε. Είστε συνυπεύθυνος, συνένοχος, συναυτουργός για την κρίση και υπεύθυνος για την διάλυση του τομέα της υγείας, της εργασίας, της παιδείας».
«Ψάχνετε να δείτε ποιου είμαι οπαδός και πετάτε την μπάλα στην εξέδρα.
Είμαι οπαδός της χώρας, του ελληνικού λαού, της Ελλάδας, της υπεράσπισης του εθνικού και του δημοσίου συμφέροντος. Εσείς κάνατε κήρυγμα τεμαχισμού και ξεπουλήματος της ΔΕΗ. Αυτό το λέτε ευρωπαϊκή πολιτική;
Αυτό το λένε τα μνημόνια που συνυπογράψατε και εφαρμόζατε, όχι η Ε.Ε.», τόνισε ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και δεσμεύθηκε ότι η ΡΑΕ «δεν θα εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος του Δημοσίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης