Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Εconomist: To μέλλον του UKIP μετά την παραίτηση Farage - Χάνει τον ηγέτη του, αλλά κερδίζει μεγάλη πολιτική δύναμη

Εconomist: To μέλλον του UKIP μετά την παραίτηση Farage - Χάνει τον ηγέτη του, αλλά κερδίζει μεγάλη πολιτική δύναμη
Μπορεί να έχασε τον Farage αλλά το UKIP αποτελεί, χωρίς καμία αμφιβολία, μια σημαντική πολιτική δύναμη στο βρετανικό πολιτικό σκηνικό
To μέλλον του ευρωσκεπτικιστικού βρετανικού κόμματος UKIP (Κόμμα Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείο), μετά την παραίτηση του επικεφαλής του, Nigel Farage, επιχειρεί να σκιαγραφήσει o Εconomist, αποτιμώντας την επόμενη μέρα της πολιτικής σκηνής της Μ. Βρετανίας, μετά την επιβλητική νίκη των Συντηρητικών του David Cameron.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Economist, το UKIP μπορεί να έχασε έναν ηγέτη, αλλά σίγουρα έχει βρει το κοινό του (και τους ένθερμους υποστηρικτές του).
Η αποτυχία του Nigel Farage να εκλεγεί βουλευτής - αν και το κόμμα του έλαβε πάνω από το 12% των ψήφων (λαμβάνοντας ωστόσο μια έδρα) - προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση στους ψηφοφόρους του.
Ο Νigel Farage υπέβαλε την παραίτησή του και πλέον το UKIP περνά στην επόμενη μέρα.
Ωστόσο, κανείς δεν πρέπει να αγνοεί το εξής σημαντικό γεγονός: Το ότι το UKIP του 2015 με ποσοστό 12% τριπλασίασε τα ποσοστά του από το 2010, εξέλιξη η οποία επιβεβαιώνει πως το κόμμα έχει τους υποστηρικτές του και τυγχάνει αυξημένης στήριξης στην κοινή γνώμη.
Όπως επισημαίνει στη συνέχεια ο Economist, δύο είναι τα βασικά συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν από το εκλογικό αποτέλεσμα του UKIP στις βρετανικές εκλογές.
Αφενός το UKIP στέρησε ψήφους από τους Συντηρητικούς στον Νότο και αφετέρου αποδείχθηκε ο κύριος αντίπαλος των Εργατικών στον Βορρά.
Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται ποιο είναι το μέλλον του UKIP, μετά την παραίτηση του Farage.
Για πολλούς, το κόμμα έχασε το μεγαλύτερό του όνομα, το πρόσωπο - ορόσημο, τον ηγέτη του.
"Μπορεί να έχασε τον Farage αλλά το UKIP αποτελεί, χωρίς καμία αμφιβολία, μια σημαντική πολιτική δύναμη στο βρετανικό πολιτικό σκηνικό", εκτιμά ο Economist.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης