Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρωμανιάς: Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μείωση των συντάξεων στα 300 ευρώ

Ρωμανιάς: Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μείωση των συντάξεων στα 300 ευρώ
Διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μείωση των συντάξεων στα 300 ευρώ, ούτε και κατάργηση των επικουρικών, έδωσε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς
Διαβεβαιώσεις για μια ακόμα φορά ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μείωση των συντάξεων στα 300 ευρώ, ούτε και κατάργηση των επικουρικών, έδωσε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.
Αναφερόμενος στους δανειστές είπε ότι ζητούν ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις, να μειωθούν οι κύριες, να καταργηθούν ακόμα και τα κατώτατα όρια, τα 15 χρόνια να γίνουν 20 και ενοποίηση των ταμείων κύριας σύνταξης.
«Για να καταλάβετε για ποιους μιλάμε, πρόκειται για λογιστές που δεν καταλαβαίνουν τίποτα.
Έχουν μόνο ένα μολύβι και σου λένε: κόψτε μισθούς και συντάξεις, αύξησε τους φόρους για να μπορούμε να πληρώσουμε τους δανειστές. Δεν καταλαβαίνουν τα πολιτικά επιχειρήματα», είπε ο Γ. Ρωμανιάς.
«Τέτοια μέτρα εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε», είπε στη συνέχεια και τόνισε ότι αν η κυβέρνηση υποκύψει και δεχθεί μειώσεις συντάξεων «αυτό θα οδηγήσει σε πλήρη πτωχοποίηση και εξαθλίωση του ελληνικού λαού».
Από το κάδρο της κριτικής του δεν ξέφυγε ούτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον οποίο κατηγόρησε για εξαπάτηση των βουλευτών τον Φεβρουάριο του 2012, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, προτρέποντας τους να ψηφίσουν το PSI.
«Πρόκειται για εξαπάτηση ολκής. Ο νόμος έμεινε στα χαρτιά. Τα 25 δισ. που χάθηκαν ισοδυναμούν με 240 δισ. ευρώ απώλεια του ασφαλιστικού συστήματος για τα προσεχή χρόνια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης