Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Rajoy αναγκάζει το Podemos να κρατήσει αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ – Φοβούνται πλήγμα στις εκλογές

O Rajoy αναγκάζει το Podemos να κρατήσει αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ – Φοβούνται πλήγμα στις εκλογές
Ο Pablo Iglesias θα προσπαθήσει να πατά σε... δύο βάρκες, στηρίζοντας από τη μια πλευρά τον Τσίπρα, αλλά κρατώντας αποστάσεις από την κακή εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ
Δυναμικά εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης βγαίνουν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος της Ισπανίας, Partido Popular (Λαϊκό Κόμμα), προς πονοκέφαλο του Podemos, όπως σημειώνουν δημοσιεύματα στον ισπανικό Τύπο.
Την ατζέντα τη διαμορφώνει το Λαϊκό Κόμμα, σημειώνεται, αναγκάζοντας το Podemos να ακολουθήσει.
Ο ισπανός πρωθυπουργός, Mariano Rajoy, έχει δώσει εντολή σε όλα τα στελέχη του κόμματος να διατηρήσουν σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας ώστε να έχει εκλογικό κέρδος από την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Αθήνα.
Από την άλλη πλευρά, το Podemos, που τους προηγούμενους μήνες είχε εκφράσει τη στήριξή του στην ελληνική κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα αποτελούσε το δείγμα της πολιτικής αλλαγής που συντελείται στον νότο της Ευρώπης και του τέλους του δικομματισμού, πλέον φαίνεται να αλλάζει ρητορική.
Έτσι, ενώ την περασμένη εβδομάδα στελέχη των Podemos, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής του κόμματος Pablo Iglesias, τόνιζαν ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως παράδειγμα για να τρομοκρατήσουν τους Ισπανούς και να αποτρέψουν μια άνοδο του Podemos στις γενικές εκλογές της Ισπανίας, που αναμένεται να λάβουν χώρα στα τέλη του 2015, τώρα έχουν αρχίσει να κάνουν πιο μετριοπαθείς δηλώσεις.
Ήδη χθες στελέχη του κόμματος τόνιζαν ότι η Ισπανία δεν είναι Ελλάδα, σημειώνοντας ότι αυτό καταδεικνύεται αν κοιτάξει κανείς το οικονομικό βάρος της κάθε χώρας και πώς χρηματοδοτούνται, ενώ σημείωναν ότι το Podemos δεν θα έκανε τίποτα για να καταστρέψει την Ισπανία.
Μάλιστα, όπως σημειώνεται στα δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου, ο επικεφαλής του Podemos προτίμησε να παραμείνει στην Ισπανία και να στείλει τον ευρωβουλευτή Miguel Urban στην Ελλάδα προκειμένου να δείξει τη στήριξη του κόμματος στην ελληνική κυβέρνηση, μετέχοντας σε διάφορες ενέργειες.
Ο Pablo Iglesias, επισημαίνεται, θα ακολουθήσει την ίδια τακτική τις επόμενες εβδομάδες και εν όψει των γενικών εκλογών, πατώντας… σε δύο βάρκες: στηρίζοντας τον Τσίπρα στην Ελλάδα, αλλά προσπαθώντας να αποστασιοποιηθεί από την κακή εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης