Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας: Η ΝΔ στηρίζει τη συμφωνία, αλλά δεν δίνει λευκή επιταγή - Η κυβέρνηση υποτίμησε την αλήθεια των αριθμών

Σταϊκούρας: Η ΝΔ στηρίζει τη συμφωνία, αλλά δεν δίνει λευκή επιταγή - Η κυβέρνηση υποτίμησε την αλήθεια των αριθμών
Για 5 μήνες η κυβέρνηση στηρίχθηκε σε εσφαλμένες υποθέσεις που απέρριψε η ίδια η πραγματικότητα
Η ΝΔ στηρίζει τη συμφωνία, αλλά δεν δίνει λευκή επιταγή, διεμήνυσε από το βήμα της βουλής ο βουλευτής του κόμματος, Χρ. Σταϊκούρας.
Η ΝΔ στηρίζει τη συμφωνία και συμβάλλει με τη στάση της για την ολοκλήρωσή της, αλλά λευκή επιταγή δεν δίνει, για να λέμε καθαρές κουβέντες, διεμήνυσε ο κ. Σταϊκούρας.
Αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτο, ο κ. Σταϊκούρας κατήγγειλε τις αλλαγές της ύστατης στιγμής που σημειώθηκαν στο πολυνομοσχέδιο, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως "κύριε υπουργέ στις νομοτεχνικές διορθώσεις αφαιρείτε μία σειρά προϊόντων και έχετε κάνει μετάταξη στο 23% πολλών κατηγοριών".
Εκλεισαν οι τράπεζες, επιβλήθηκαν capital controls και η χώρα επιστρέφει στη βαθιά ύφεση με τα πρωτογενή ελλείμματα, κατήγγειλε στη συνέχεια ο βουλευτής της ΝΔ για να τονίσει πως η κυβέρνηση υποτίμησε την τεχνική διαπραγμάτευση και την αλήθεια των αριθμών και προχώρησε στο δημοψήφισμα που ήταν λάθος.
Για 5 μήνες η κυβέρνηση στηρίχθηκε σε εσφαλμένες υποθέσεις που απέρριψε η ίδια η πραγματικότητα, σημείωσε επίσης.
Όπως πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας, οφείλουμε να προχωρήσουμε για να ολοκληρωθεί η συμφωνία, ενώ κυβερνητικές παλινωδίες δεν δικαιολογούνται και δεν συγχωρούνται.
Το κόστος είναι πιο επώδυνο απ' ό,τι πριν το δημοψήφισμα ή, τον χειμώνα, αλλά αυτή η συμφωνία είναι το πρώτο βήμα, σημείωσε, για να διαμηνύσει στη συνέχεια πως στην τρέχουσα συγκυρία η χώρα δεν έχει συμμάχους, πρόγραμμα και αξιοπιστία.
Οι εκθέσεις του ΔΝΤ αποδεικνύουν το κόστος αυτής της διακυβέρνησης, ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης