Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Mundo: Η Ελλάδα πλήττει το Podemos – Το… σχίσμα στον ΣΥΡΙΖΑ επηρεάζει το κόμμα του Iglesias

El Mundo: Η Ελλάδα πλήττει το Podemos – Το… σχίσμα στον ΣΥΡΙΖΑ επηρεάζει το κόμμα του Iglesias
Τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων για την Ελλάδα δεν λειτουργούν θετικά για το Podemos, εκτιμούν αναλυτές
Οι εκλογές στην Ισπανία και την Πορτογαλία το τέταρτο τρίμηνο του 2015 μπορούν να αυξήσουν την αστάθεια, αν και το ισπανικό κόμμα Podemos έχει χάσει έδαφος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, μετά τα φτωχά για την Ελλάδα αποτελέσματα από τις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους και τη συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι εξηγεί η Royal Bank of Scotland (RBS) τις επιπτώσεις που είχε για το Podemos οι σκληρές και μακρές διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και των ευρωπαϊκών θεσμών και που άφησαν την ελληνική κυβέρνηση σε μια πολύ λεπτή θέση ενώπιον του ελληνικού λαού, σημειώνεται σε δημοσίευμα της συντηρητικής ισπανικής εφημερίδας «El Mundo».
Αυτή η ανάλυση έρχεται να προστεθεί σε άλλες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και που δείχνει τη στενή σχέση μεταξύ του Podemos, του ΣΥΡΙΖΑ και της ελληνικής κυβέρνησης.
Μία εξ αυτών είναι και αυτή της Teneo Intelligence, η οποία εκτιμά ότι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων «δεν είναι θετικό» για το Podemos.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον αναλυτή της Antonio Barroso, αυτό καταδεικνύει ότι αν και προέρχονται από μια πλατφόρμα της άκρας αριστεράς, πρέπει να «συγκατοικήσουν» με τους κανόνες της νομισματικής ένωσης.
Παράλληλα και η Eurasia ανέφερε τις ημέρες πριν από την οριστικοποίηση των διαπραγματεύσεων ότι «δεν βλέπουμε πιθανό το ελληνικό δράμα να βοηθήσει τις εκλογικές προοπτικές του Podemos».

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης