Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικολόγοι Πράσινοι: Άστοχες οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο θέμα της εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική

Οικολόγοι Πράσινοι: Άστοχες οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο θέμα της εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική
Η κυβέρνηση δεν πρέπει "να σκουριάσει"
«Καλούμε τον πρωθυπουργό να αποδεχτεί  πως το ζήτημα στις Σκουριές ξεπερνά κατά πολύ το δίλημμα εργασία – περιβάλλον», ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Φίλιππος Γκανούλης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις Σκουριές, στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο", προχτές Πέμπτη 29/7 και προς τα μέλη της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, χτες, Παρασκευή 30/7.
Ο κ. Γκανούλης δήλωσε ότι «οι Οικολόγοι Πράσινοι συνεχίζουμε αταλάντευτα να αντιμαχόμαστε την επένδυση χρυσού στην Χαλκιδική, γιατί είναι καταστροφική σε ότι αφορά το περιβάλλον και τους κατοίκους ενώ μακροπρόθεσμα επικίνδυνη σε ότι αφορά το βιώσιμο οικονομικό μέλλον της περιοχής.
Καλούμε τον πρωθυπουργό να αποδεχτεί  πως το ζήτημα στις Σκουριές ξεπερνά κατά πολύ το δίλημμα εργασία - περιβάλλον.
Οι Σκουριές είναι ο εμβληματικός τρόπος σύγκρουσης του μοντέλου "ανάπτυξης" που επιβλήθηκε στη χώρα εδώ και δεκαετίες (και μας έφτασε εν πολλοίς στο σημείο μηδέν που ζούμε σήμερα στο πετσί μας) με τη λογική της βιωσιμότητας, που οφείλει να διέπει από δω και πέρα τις πολιτικές στην  τραυματισμένη μας χώρα».
Ο ίδιος αφού σημείωσε πως «συμφωνούμε με τον πρωθυπουργό όταν λέει πως η αριστερά δεν είναι εκδικητική, εννοώντας τους εργαζόμενους στις Σκουριές», τόνισε ότι «κανείς δε θέλει να στερήσει την εργασία σε κανέναν τις μέρες που ζούμε.
Δεν είναι όμως αυτός λόγος για να γίνει η αριστερά εκδικητική απέναντι στο μέλλον των κατοίκων και τις επόμενες γενιές της περιοχής».  
Σύμφωνα με τον κ. Γκανούλη, «η Κυβέρνηση (και ιδιαίτερα μια κυβέρνηση αριστεράς), σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση  της Χαλκιδικής, είναι σε θέση και οφείλουν να επεξεργαστούν ένα σχέδιο διαφορετικής ανασυγκρότησης και απασχόλησης για την περιοχή.
Καμία όμως Κυβέρνηση, σημερινή ή μελλοντική δεν θα μπορέσει να επουλώσει τις βλάβες που η συγκεκριμένη επένδυση έχει προκαλέσει και συνεχίζει να προκαλεί».
Και κατέληξε λέγοντας ότι «οι Οικολόγοι Πράσινοι, το κόμμα της πολιτικής οικολογίας, βρισκόταν και βρίσκονται πάντα δίπλα στους αγωνιζόμενους κατοίκους της περιοχής και δηλώνουν ότι ο αγώνας για τις Σκουριές θα συνεχιστεί, μέχρι την τελική νίκη για το περιβάλλον και τους ανθρώπους του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης