Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διχασμένο το Podemos έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Στελέχη του επιμένουν να επικρίνουν τη στάση Τσίπρα

Διχασμένο το Podemos έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Στελέχη του επιμένουν να επικρίνουν τη στάση Τσίπρα
Ο ευρωβουλευτής του ισπανικού κόμματος, Miguel Urban, κατηγορεί τον έλληνα πρωθυπουργό ότι παραδόθηκε στην τρόικα
Επιμένουν οι επικριτικές φωνές έναντι των αποφάσεων του Αλέξη Τσίπρα στο εσωτερικό του ισπανικού κόμματος Podemos, δύο μόλις ημέρες μετά τη στήριξη που παρείχε ο επικεφαλής του, Pablo Iglesias, στον έλληνα πρωθυπουργό.
Χθες, Τετάρτη, ήταν η σειρά του ευρωβουλευτή και συνιδρυτή του κόμματος, Miguel Urban, ο οποίος ανήκει στο Αντικαπιταλιστικό Κίνημα και είναι από τους μεγαλύτερους επικριτές μέσα στο Podemos.
Ο Urban κατηγόρησε μέσω του blog του τον έλληνα πρωθυπουργό ότι «παραδόθηκε» στην τρόικα, αποδεχόμενος το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, ενώ έκανε λόγο για «ταπεινωτική ανακωχή σε ένα οικονομικό πόλεμο, από τον οποίο ο ελληνικός λαός εξακολουθεί να είναι το κύριο θύμα».
Παράλληλα, κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι επέβαλε τη συμφωνία χωρίς να υπάρξει προηγουμένως συζήτηση στις τάξεις του κόμματός του.
Μάλιστα, φθάνει στο σημείο να τον κατηγορεί ότι διευκόλυνε με έμμεσο τρόπο τη ρήξη στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ ως κύριας δύναμης ενάντια στη λιτότητα στην Ευρώπη.
Ακόμη υπογραμμίζει ότι η στρατηγική του Τσίπρα είναι λανθασμένη και ελλιπής και εκτιμά ότι είναι υπεύθυνος για την κατασπατάληση της δημοκρατικής δύναμης του λαού του, μη λαμβάνοντας υπόψη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στις αποφάσεις του.
Παράλληλα, σημειώνει ότι η στήριξη που παρέχει ο Iglesias στον Τσίπρα ως μια κίνηση «θάρρους και υπευθυνότητας», δημιουργεί εμπόδια στην ελπίδα, καταδεικνύοντας ότι «όλοι είναι ίδιοι και ότι δεν υπάρχει εναλλακτική».
Πρόκειται, όπως αναφέρει, για «ένα βαρύ προηγούμενο για κάθε άλλο λαό που αποφασίσει να αψηφήσει την κατεστημένη εξουσία στο πλαίσιο αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης», κάτι που περιμένει να κάνει το Podemos.
Στελέχη του Αντικαπιταλιστικού Κινήματος σε δηλώσεις τους στην ισπανική εφημερίδα ABC σημείωναν ότι είναι οι αποφάσεις του Τσίπρα που οδήγησαν στη ρήξη στον ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι η υπογραφή της συμφωνίας σήμανε τη μη τήρηση του προγράμματος με το οποίο νίκησε τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Ο Urban στο άρθρο του χαρακτηρίζει ανευθυνότητα του Τσίπρα «να μην θέλει να ακούσει το κόμμα του» και συμπληρώνει ότι «η αποδοχή κάτι ανάλογου (σ.σ. διάσωση) υποδηλώνει το τέλος της λαϊκής κυριαρχίας, τον θάνατο της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και ένα σκηνικό αποθάρρυνσης που ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα».

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης